Šport > Nogomet
23 ogledov

Ljubijankić zabil kar dvakrat

Zlatan Ljubijankić andraž kirm Reuters
Zlatan Ljubijankić je k zmagi 6:1 svojega Genta v belgijskem prvenstvu prispeval dva gola. Lep obet pred reprezentančno tekmo s Srbijo 11. oktobra.

Odlična novica za Matjaža Keka. Zlatan Ljubijankić, slovenski reprezentant in napadalec belgijskega Genta, je za svoj klub v devetem kolu prvenstva zadel kar dvakrat. Uspešen je bil v 27. in 62. minuti, trener Trond Sollied pa je Ljubljančana kasneje zamenjal v sodnikovem podaljšku. Njegovo moštvo je Leuven odpravilo kar s 6:1. Marko Šuler in Matija Škarabot sta tekmo presedla na klopi. Slovenska reprezentanca sicer 11. oktobra igra kvalifikacijsko tekmo za Euro 2012 s Srbijo. Ta v Maribor gotovo ne bo prišla z Zdravkom Kuzmanovićem. Član Stuttgarta se je namreč pred tekmo s Kaiserslauternom poškodoval.

Slovenija je trenutno še v boju za drugo mesto v skupini, vendar je odvisna od tekem med Srbijo in Italijo ter Severno Irsko in Estonijo. V slovenskem taboru bodo "navijali" za zmagi Italijanov in Severnih Ircev. V skupini C si je nastop na EP že zagotovila Italija, ki ima po osmih tekmah 22 točk. Sledita Srbija (8 tekem/14 točk) in Estonija (9/13). Četrta je Slovenija (9/11), peta Severna Irska (8/9), zadnji pa Ferski otoki (10/4).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.