Šport > Nogomet
9057 ogledov

Ljubljanski navijači prestrašili sodnika, tekma prekinjena

Green Dragons pirotehnika Reševalni pas/Twitter
Na prvem uradnem srečanju Olimpije v letošnji sezoni se je zgodil napovedan protest.

Pred nekaj dnevi so pripadniki navijaške skupine Green Dragons vdrli na novinarsko konferenco, na keteri je bil predstavljen novi trener - Španec Albert Riera.

Ljubljanski "ultrasi" so izrazili nezadovoljstvo nad vodstvom kluba pod taktirko predsednika Adama Deliusa in za četrtkovo srečanje proti luksemburškemu Differdangeju napovedali protest.

Albert Riera Ni jim ušlo Šport Španska Marca: Škandal v Sloveniji

Po pol ure igre so Green Dragons pokazali transparent, na katerem je pisalo: "3, 2, 1, borba se je šele začela". Takoj zatem so prižgali zajeten kup pirotehnike.

Ob baklah je zagrmelo nekaj glasnih "topovskih" pokov in celoten prizor je ukrajinskega sodnika Mykola Balakina tako vrgel iz tira, da je za krajši čas prekinil tekmo. Srečanje se je kmalu nadaljevalo.

Na sosednji tribuni je vzniknil še en transparent: "Borba vseh navijačev se je začela. Zahtevamo zdravo Olimpijo. Brez vas." Green Dragons pa so po dobri uri igre pokazali še en napis klubskemu vodstvu: "Raje sami v peti kot z vami v prvi ligi".

V drugem polčasu je Olimpija ob pritisku na gostujoča vrata izničila prednost tekmecev in izenačila na 1:1 ter si tako rahlo izboljšala izhodišče pred povratnim srečanjem, ki bo čez teden dni.

Komentarjev 1
  • radovednica 08:25 08.julij 2022.

    O sramoti je škoda izgubljati besed, namreč za take amaterje kot so bili današnji nasprotniki, smo se včasih zbrali na vaškem travniku in bi jim mi dali nekaj "komadov". Tile čefurski, še vedno za nas bogatuni, ki mimogrede cele dneve ...prikaži več samo brcajo žogo, pa bi zaslužili "slovenski goli otok". O dogajanju na stadionu pa vprašanje, kako kljub pregledom ob vhodu,lahko, če so pregledi sploh opravljeni, nekdo prinese karkoli pirotehničnega . Seveda lahko, saj so ob vhodu njihovi kolegi čefurji.