Šport > Nogomet
201 ogledov

Ljubljenec ljubljanskih navijačev iz Olimpije k štajerskemu tekmecu

Tomislav Tomić Profimedia
Na zadnji dan prestopnega roka v Sloveniji je bilo kar pestro. Tomić se iz Olimpije seli na posojo v Celje, burno je bilo pri Bravu, dogajalo pa se je tudi pri Domžalah.

Bosanski nogometaš Tomislav Tomić je zadnji dan zimskega prestopnega roka v Sloveniji zapustil ljubljansko Olimpijo. Vezist iz Bosne in Hercegovine bo do konca sezone kot posojen nogometaš igral za tekmeca zeleno-belih v Prvi ligi Telemach, Celje.

Enaintridesetletnik, ki ima tudi hrvaški potni list, je v Olimpijo prvič prestopil julija 2017. Z njo je bil enkrat državni in dvakrat pokalni prvak.

Lansko poletje se je po enoletnem igranju za avstrijsko Admiro Wacker znova preselil v slovensko prestolnico, v drugi polovici sezone pa bo kot posojen nogometaš igral v knežjem mestu.

Tomić je za Olimpijo na 144 tekmah zbral dva zadetka in dvanajst asistenc, v letošnji sezoni pa se s štirimi podajami trenutno nahaja na tretjem mestu po številu podaj v prvi slovenski nogometni ligi.

 

Bravo poslal dva nogometaša k Triglavu

Slovenski nogometni prvoligaš Bravo je sporočil, da je do konca sezone drugoligašu kranjskemu Triglavu, ki se bori za vrnitev v prvo ligo, posodil Miho Kancilijo in Matevža Matka.

Bravo je v zimskem prestopnem roku ostal še brez nekaterih nogometašev, kot posojena igralca sta se po nabiranje izkušenj odpravila tudi Nejc Gradišar (Rogaška) in Ervin Šehić (Dekani).

Sandiju Ogrincu, ki kariero nadaljuje v Avstriji pri Tirolu, se je iztekla pogodba, sodelovanje pa so v ljubljanskem kolektivu končali tudi z Luko Žinkom, ki se je pridružil Brinju Grosupljemu.

Za največji Bravov prestop pozimi pa velja odhod kapetana Vanje Drkušića, ki je prestopil v vrste ruskega prvoligaša Sočija.

Dva nogometaša pa je v drugo ligo poslalo tudi ambiciozno Celje, in sicer bosta Stian Džumhur in Lan Štravs kot posojena igralca do konca sezone igrala za Beltince.

 

Domžalčani Hodžića posodili v Bosno

Slovenski nogometni prvoligaš Domžale pa je do konca sezone vezista Nermina Hodžića posodil bosanskemu prvoligašu Rudarju Prijedorju, so sporočili iz kluba.

Sedemindvajsetletni Hodžić, ki se znajde tudi na desni strani obrambe, je v prvem obdobju igranja za rumeno družino zabeležil 54 ligaških nastopov, v sezoni 2021/22 pa je pod taktirko Dejana Djuranovića zaigral na osmih dvobojih v državnem prvenstvu.

Domžalčani pa so ob tem izgubili še mladega srednjega branilca Nejca Klašnjo, ki se pol leta pred iztekom pogodbe seli v Celje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.