Šport > Nogomet
51 ogledov

Lovrečič: "Razočaran nad obiskom gledalcev na Stožicah"

Olimpija Koper Ivica Guberac Damjan Trifković Saša Despot
Pred današnjim dvobojem 26. kola Prve lige Telekom Slovenije med Olimpijo in Luko Koper, ki bo ob 20. uri na sporedu na Stožicah, smo se pozanimali, kakšen je utrip obeh slačilnic in kako so Ljubljančani in Koprčani zadovoljni z dosedanjim potekom spomladanskega dela nogometnega prvenstva.

Prednost smo dali tokratnim gostom, ki so s 36 točkami na četrtem mestu lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Trenutno situacijo v moštvu Luke Koper nam je v kratkem intervjuju orisal kapetan "kanarčkov" Ivica Guberac.

O dosedanjem poteku sezone za Luko Koper in uvodu v spomladanski del prvenstva ...

Z zadnjima dvema remijema proti Gorici in velenjskemu Rudarju nismo bili zadovoljni, pričakovali smo popoln izkupiček. Za Domžale vemo, da je z njimi težko igrati, tako da točka tam (v domžalskem Športnem parku, op. a.) ni slaba. Toda ko pogledaš nazaj na sezono, je jasno, da smo zabeležili že občutno preveč neodločenih izidov, ko bi morali zmagovati.

O trenutnem stanju duha v moštvu Luke Koper ...

V Ljubljano prihajamo samozavestni zaradi naše dobre in všečne predstave proti Udineseju, tekmo komaj čakamo. Pravzaprav smo komaj čakali že tekmo proti Muri, ki je bila žal odpovedana zaradi vremena. Obračun z Udijem nas je ponovno dodatno napolnil z zaupanjem v naše sposobnosti, ekipa je v dobrem stanju.

O ljubljanski Olimpiji ...

Do Olimpije imamo vedno enak odnos. Jo spoštujemo, a se je ne bojimo. Gre za kvalitetno ekipo, ki je dobro pokrita na vseh položajih, imajo kopico nogometašev z velikim potencialom. V zadnjih nekaj letih so (Olimpija, op. a.) tik za Mariborom in tudi njihovi rezultati v preteklih tednih povedo dovolj. Toda na Stožice prihajamo po prepotrebne tri točke, kljub spoštovanju do Ljubljančanov. Sicer pa nasprotnemu klubu in tekmecem vedno izkažemo dolžno spoštovanje.

O letošnjih klubskih ciljih ...

Zmago in tri točke krvavo potrebujemo, da bomo na poti do izpolnitve klubskega cilja, ki je uvrstitev v Evropo. Da to dosežemo, pa bomo morali začeti zmagovati. Tako se ne oziramo na to, da igramo proti Olimpiji, točke potrebujemo proti vsakemu nasprotniku.

Olimpija Koper Ivica Guberac | Avtor: Saša Despot Saša Despot
O tradiciji porazov Olimpije na Bonifiki ...

Igralci se o tem pravzaprav zelo malo pogovarjamo, ne vpliva v veliki meri na nas. Nekateri malce starejši fantje poznajo stanje nekaj zadnjih let, mlajši igralci pa so sploh zrasli v povsem drugem svetu in ne čutijo te tradicije tako kot prejšnje generacije.

O novostih, ki jih je prinesel Rodolfo Vanoli ...

Težko bi rekel, da sem videl kaj novega v vadbenem procesu ... Morda bi izpostavil njegovo zmagovalno miselnost. Pravzaprav gre za to, da ne smeš izgubiti. Zmaga torej ni nujna, toda moramo ostati nepremagani, ne smemo izgubiti! To svojo miselnost je nekako prenesel na nas. Čeprav je bilo remijev v letošnji sezoni že preveč, pa sem prepričan, da sem nam bosta kvalitetno delo in takšna miselnost kmalu obrestovala tudi z rezultati.

O vzdušju v ekipi ...

Vzdušje v ekipi je vedno bilo in vedno je, ne glede na rezultate, fantastično. Čeprav seveda ni enako, če remiziraš, kot pa če zmagaš, občutek je drugačen. Točka je sicer boljša kot nič, vendar moramo zmagovati. Nas pa veseli dejstvo, da smo težko premagljivi.

O nevarni alergiji, ki mu večkrat prekriža načrte tudi na igrišču ...

S tem (alergijo, op. a.) imam zelo resen problem, ne gre le za običajen seneni nahod, težave imam v zadnjih letih. Največ eno uro po napadu moram prejeti injekcijo z zdravilom, ali v mišico ali v kri, v nasprotnem primeru je zadeva smrtno nevarna. Sedaj sem popolnoma spremenil prehrambene navade, sem na posebni dieti. Ne jem ničesar kar vsebuje gluten, kot na primer kruh, pašta ... Zdravniki še vedno ne vedo točno, kaj mi je.

Baskera Lovrečič Olimpija Ljubljana Celje Prva liga slovensko prvenstvo Stožice | Avtor: Nkolimpija.si/SPS Nkolimpija.si/SPS
Lovrečič: "Spustiti žogo na tla"

Nato je prišel na vrsto tudi domači tabor, Olimpija je trenutno na drugem mestu s 46 točkami, vodilni Maribor ji beži za devet točk. Utrip iz zmajevega gnezda nam je prenesel izolski vezist Anej Lovrečič.

O izpadu iz pokala in uvodu v spomladanski del prvenstva ...

Škoda je tistega izpada v pokalu proti Mariboru. Vse spomladanske tekme smo odigrali dobro, večino časa smo kontrolirali igro. Proti Kopru gremo seveda na zmago, z mislimi smo popolnoma pri tej tekmi. Najpomembnejši je vsak naslednji obračun, čakajo nas trije v tednu dni.

O svojih osebnih (lokalnih) motivih ...

Ne čutim nekega dodatnega naboja, minilo je že kar nekaj časa, odkar sem igral na Obali. Je pa vedno lepo igrati proti bivšim klubom, nekatere fante pri Kopru poznam. Imajo nekaj izkušenih mož, ki jim dajejo stabilnost, močni so v defenzivi.

O ekipi Kopra in receptu za zmago ...

Gre za kvalitetne igralce, imajo dobro kombinacijo mladih in malce starejših. So telesno zelo močna in dokaj visoka ekipa. So (Luka Koper, op. a.) fizično močnejši od nas in močni v dvobojih. Kakor sem uspel videti njihove zadnje tekme, sem opazil, da veliko igrajo na preskok in posledično na "duel" igro. Naša naloga je torej, da "spustimo žogo na tla", da čim več časa igramo po tleh in kombinatorno, z veliko posesti žoge ter da tako izničimo naš manjko v fizični moči in dobimo tekmo.

O prenovi stadiona v njegovi Izoli in pogojih za delo ...

V Izoli bodo glavno igrišče prekrili z zadnjo generacijo umetne trave in postavili reflektorje, zato se igra v Piranu, čeprav sem zadnjič videl, da so kadeti in mladinci še igrali na stadionu. V Izoli je problem prostor za pomožno igrišče in posledična preobremenjenost glavnega igrišča, kar seveda pomeni slabšo kvaliteto zelenice in torej slabše pogoje za trening za vse, tako člane, kot mlajše selekcije.

O umetni travi, kjer je Olimpija v zadnjih dneh veliko trenirala, in poškodbah ...

V Trbovljah in Domžalah sta najboljši umetni podlagi v Sloveniji, na katerih sem igral. Pri starejših umetnih podlagah lahko koleno hitro nastrada, pri novejših različicah pa to ni več takšen problem. Čeprav seveda to še vedno ni isto kot naravna trava.

O obisku na stadionu Stožice ...

Vedel sem, da naj bi bilo v Ljubljani specifično občinstvo, še preden sem prišel sem, toda nad obiskom tekem sem vseeno razočaran. Sedaj je v ekipi veliko Ljubljančanov in fantov iz okolice, veliko je res mladih in obetavnih igralcev, tako kot naj bi moralo biti v tem trenutku. Sam sem med starejšimi, imamo res mlado ekipo. Igramo dobro, dosegamo dobre rezultate, smo drugi na lestvici, stadion je lep ... Ekipa potrebuje podporo okolice, brez slednje in občinstva je težko doseči uspeh. Morda v Sloveniji še lahko prevladaš, toda v Evropi je težko zmagati brez publike.

Komentarjev 1
  • zic 11:55 30.marec 2013.

    logično, dokler se bomo borili za vsakdanji kruh in se jebali kako bomo plačali osnovne položnice toliko časa ne bo nihče hodil na nobene tekme, ker ni volje!!!! ljudem se daje kruha in iger, če so pa samo igre boste ...prikaži več pa sami tam tekali za žogo, tko je in nič drugače!?