Šport > Nogomet
61 ogledov

Madžari naredil velik korak k Euru

Laszlo Kleinheisler, Madžarska EPA
Nogometaši Madžarske so si v prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 priigrali prednost, v Oslu so z 1:0 (1:0) premagali Norveško.

Junak tekme je bil debitant v madžarski reprezentanci Laszlo Kleinheisler, ki je edini gol dosegel v 26. minuti. Madžari so s tem prekinili niz devetih tekem brez zmage proti Norveški.

Norvežani proti Madžarski sicer niso izgubili 30 let oziroma devet tekem, vendar pa njihov izkupiček v dodatnih kvalifikacijah za nastop na velikem tekmovanju ni dober: doslej so bili v njih zmeraj neuspešni. Na drugi strani Madžari na uvrstitev na SP oziroma EP čakajo vse od leta 1986, ko so zadnjič igrali v družbi najboljših reprezentanc sveta.

Domači igralci so v tekmo krenili pogumno. Bili so nevarnejši tekmec, imeli žogo več v svojih nogah, a v 26. minuti prejeli gol. Debitant v članski reprezentanci Kleinheisler se je vpisal med strelce, kar se je na koncu izkazalo, da je bil odločilni zadetek. Norvežani so sicer še naprej poizkušali, vendar brez uspeha. Eden od madžarskih junakov je bil tudi vratar Gabor Kiraly, ki je  stotič nosil dres državne reprezentance.

Ob koncu dvoboja je sicer storil napako, a so njegovi sogralci uspeli žogo odbiti izpred golove črte. V 89. minuti so norveški nogometaši zatresli tudi prečko. Povratna tekma med Madžarsko in Norveško bo v nedeljo. Pri priznanem podjetju Infostrada Sports so hitro izračunali, da ima zdaj Madžarska 88,6 odstotkov možnosti za preboj na Euro, Norveška le 11,4 odstotka.

V petek je na sporedu še druga tekma dodatnih kvalifikacij, pomerila se bosta BiH in Irska, v soboto bo Slovenija v Lvovu igrala proti Ukrajini, Švedska bo gostila Dansko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.