Šport > Nogomet
60 ogledov

"Slovenija ni bila slabša od Anglije"

Dempsey Timoščuk Ukrajina ZDA prijateljska tekma Larnaka Ciper EPA
Slovenska nogometna reprezentanca je brez večjih posebnosti opravila še zadnji trening pred petkovim odhodom v Ukrajino na prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za Euro 2016. Slika o tekmecu in lastni igri je vsak dan bolj jasna, dokončna pa bo po jutrišnjem poznopopoldanskem treningu v Lvovu, na prizorišču sobotne tekme.

Že v preteklih dneh so izbranci Srečka Katanca usklajeno zatrjevali, da je Ukrajina čvrsta, kakovostna reprezentanca, v kateri prednjačita krilna igralca Andrej Jarmolenko in Jevgen Konopljanka. Posledično je logično tudi razmišljanje slovenskih nogometašev. "V Lvovu bo zato treba pametno odigrati, s srcem. Verjamem v ekipo," je Roman Bezjak na kratko povzel razmišljanje vseh v slovenskem taboru.

V ukrajinskem pa so tudi že obelodanili mišljenja o slovenski vrsti. "Ekipa se bori na vsaki tekmi. V kvalifikacijski skupini je bila trd tekmec vsakomur. Gledal sem igro Slovenije v kvalifikacijah in lahko rečem, da nikakor ni bila slabša od Anglije in Švice. Slovenci so pokazali visoko raven igre," z izbranimi besedami Katančevo četo v ukrajinskih medijih opisuje Anatolij Timoščuk, ki je izpostavil še ključne igralce Slovenije.

"Samir Handanović, Kevin Kampl in Milivoje Novaković so igralci, ki določajo igro Slovenije v različnih linijah. V bistvu me spominja na Slovaško. Njena igra temelji na organizaciji obrambe, ima karakter, ekipni duh in borbenost," pravi Timoščuk.

Ta dodaja, da so tudi že malo naveličani spominjanja na prvi ukrajinsko-slovenski boj v dodatnih kvalifikacijah pred 16 leti, ko je bila uspešnejša Slovenija, in da maščevanja ni v njihovih glavah.

"To bo naš izziv. Da ne razmišljamo o tem kot o maščevanju, ampak o končnem razpletu. Obe ekipi poznata slabosti in prednosti tekmeca, se zavedata pomembnosti tekem in odgovornosti za rezultat. Verjamemo vase in smo osredotočeni ne na 100 odstotkov, temveč na 110 odstotkov," je za sport-ekspress.ua povedal Timoščuk, ki dodaja, da trenutno nimajo težav v reprezentanci.

"Vsak dan vadimo z dobro voljo, vsi igralci so odlično pripravljeni, tako fizično kot psihološko. To je treba zadržati tudi za ti dve tekmi. Medtem pa se moramo še malce bolj povezati, da se bomo bolje razumeli na igrišču. Pokazati moramo popolno zavezanost cilju in doseči želene rezultate," je zaključil nogometaš Kairata iz Almatyja, prej pa Volina Lucka, Šahtarja Donjecka, Zenita St. Peterburga in Bayerna Münchna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.