Šport > Nogomet
48 ogledov

Mamić: "Dajali bodo igle v roke otrok"

Mamić Srbija Hrvaška Beograd Marakana Goran Stanzl/PIXSELL
Nov dan, nov pretres v Dinamu. Zdravko Mamić je spet besnel nad novinarji, tokrat na odprtju hotela, ob tem pa je najavil tudi svoj začasni odhod iz sveta nogometa zaradi zdravstvenih razlogov.

Kot je bilo najavljeno, je izvršni predsednik zagrebškega Dinama Zdravko Mamić v ponedeljek opoldne odprl hotel pod južno tribuno stadiona Maksimir, ki bo poskrbel za še boljše pogoje za nogometaše hrvaškega prvaka, saj bodo lahko v njem preživljali čas med treningi.

"To je pomemben korak za naš klub. Igralci imajo sedaj na voljo najboljše pogoje, ni več izgovorov za slabe rezultate. To je hotel s petimi zvezdicami. V zadnjih treh letih smo vložili 75 milijonov kun v stadion, če bi nam uspelo zgraditi še streho, bi bil to eden najlepših stadionov v Evropi. Ne razumem, kako nekateri trdijo, da je naš objekt sramota," je dejal Mamić, ki je pretekli konec tedna videl poraz svoje ekipe na gostovanju pri "malem bratu" Hajduka, ekipi Splita (1:0).

Odhaja na dve operaciji

"Evidentno je, da smo v krizi, v kakršni nismo bili od leta 2004. Zavedamo se, da je jesenski del sezone izgubljen, ogrozili smo vse naše cilje. Pozimi se bomo ponovno mobilizirali, da osvojimo prvenstvo," je o slabi formi Dinama, ki na lestvici z enakim številom točk gleda v hrbet Hajduku, blizu je tudi Rijeka pod vodstvom Matjaža Keka, povedal uspešni poslovnež.

Mamić je v nadaljevanju razodel tudi, da se začasno umika zaradi zdravstvenih problemov, čeprav ne gre verjeti, da bo povsem spustil vajeti Dinama iz rok. "Kmalu odhajam na dve operaciji, ampak o tem sedaj ne želim veliko govoriti, ker ne želim pokvariti tega trenutka, ko smo odprli naš hotel."

(Foto: Youtube) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Vi bi še Boga 'razje**li"

Seveda ni šlo brez novega incidenta. Eden od hrvaških novinarskih kolegov je Mamića vprašal, kako komentira novo odkrito "prijateljstvo" med navijači Dinama in Hajduka, Bad Blue Boysi (BBB) in Torcido. V Hrvaški nogometni ligi (HNL) namreč organizirano potovanje zagrebških navijačev v Split ni dovoljeno, poleg tega pa imajo mnogi člani BBB prepoved ogleda Dinamovih tekem (ker skandirajo proti Mamiću in njegovemu vplivu v Dinamu in Hrvaški nogometni zvezi), tako da so "ultrasom" iz prestolnice za gostovanje v Parku mladosti proti Splitu na pomoč priskočili kar "hajdukovci", ki so priskrbeli nekaj vstopnic za Zagrebčane. Mnogi zbijajo šale na račun Mamića in predsednika zveze Davorja Šukerja, da jima je uspelo nemogoče: združiti BBB in Torcido.

"Pojdi v pi**o materino provokatorsko! Vi samo pljuvate po zvezi, Mamiću, Dinamu, pa je odločitev o navijačih sprejela vlada! Mamić vendar ne piše zakonov! Ti praviš, da je Mamić neki kriminalec, zato jaz ne morem sam na ulico. Takšen 'satan' si ti! Poglej, koliko ljudi je prišlo pogledat hotel, ki bi moral biti v prvem planu. Vi bi boga razje**li, da bi naredili neko kontroverznost!", je bruhalo iz Zagrebčana.

"Igle v roke otrok"

"V Glasgowu (na tekmi hrvaške reprezentance, op. a.) je bilo 1500 Hrvatov, potem pa se je 30 'našmrkanih' kretenov pririnilo v prvo vrsto, kjer so izobesili napis 'Torcida'. Ti huligani bodo nekega dne v roke naših otrok dajali igle," je v svojem slogu zaključil izvršni predsednik Dinama.

Komentarjev 1
  • Lavdan 19:26 21.oktober 2013.

    Sprovocirajo ga novinarji in on potem pokaže ves svoj primitivizem, ki ni bil ne prvi in ne zadnji.