Šport > Nogomet
198 ogledov

Man Utd in L'pool preživela težki gostovanji

Anthony Martial Manchester United Epa "Rdeči vragi" so z zmago pri Evertonu vsaj za nekaj dni spet skočili na drugo mesto.
Na prvi dan leta 2018 so v angleški Premier League odigrali pet tekem 22. prvenstvenega kola.

Manchester United se je vsaj začasno vrnil na drugo mesto, potem ko je v lokalnem obračunu v gosteh porazil Everton (0:2). "Rdeči vragi" imajo še vedno ogromen zaostanek za mestnim tekmecem Manchester Cityjem.

V prvem polčasu je Man Utd prevladoval, toda lepših priložnosti si ob zgoščeni formaciji domačih ni pripravil. Na začetku drugega polčasa je za goste dvakrat nevarno streljal Juan Mata in enkrat oplazil vratico, pobuda pa se je Unitedu obrestovala v 57. minuti, ko je po podaji Paula Pogbaja natančno meril Anthony Martial.

Everton je ob zaostanku zaigral bolj ambiciozno in puščal več prostora v obrambi, kar je s samostojnim prodorom in dobrim strelom izkoristil Jesse Lingard v 81. minuti in postavil končni izid.

barcelona Ups! Šport Opremljevalec že objavil Barcin 'nakup' zvezdnika

Liverpool se je med prvo četrverico utrdil z zmago pri letos zelo dobrem in tradicionalno negostoljubnem Burnleyu (1:2). V prvem polčasu so bili nevarnejši domači, za neučinkovitost so bili kaznovani v 61. minuti, ko se je na robu kazenskega prostora lepo obrnil Sadio Mané in z močnim udarcem efektno zaključil.

V razgibani končnici sta si obe ekipi pripravili nekaj obetavnih situacij in v 87. minuti je Burnley izenačil, po predložku z leve je bil pred vrati najbolj iznajdljiv Jóhann Berg Guðmundsson. Odločilni gol je padel v ćetrti minuti sodnikovega dodatka. Do visoke podaje se je dokopal Dejan Lovren in pripravil mat pozicijo Ragnarju Klavanu, Estonec je žogo le še pospravil v mrežo.

Virgil van Dijk Liverpool Tržnica Šport Liverpool kupil pregrešno dragega branilca

Čvrsto v zgornji polovici se drži Leicester City, tokrat je doma s tremi zadetki v drugem polčasu ugnal Huddersfield (3:0). Točke še naprej pridno zbirata Brighton & Howe Albion in Bournemouth, na medsebojnem obračunu sta si razdelila plen (2:2). Do pomembne zmage v boju za obstanek je prišel Newcastle United, "srake" so z golom Ayozeja Péreza v 73. minuti vzele vse tri točke na gostovanju pri Stoke Cityju (0:1).

Vodilni Manchester City bo v torek gostil Watford, derbi 22. kola pa bo odigran v sredo, ko se bosta v londonskem obračunu udarila Arsenal in Chelsea.

Premier League, 22. kolo:

Everton - Manchester United 0:2 (0:0)
Martial 57., Lingard 81.

Burnley - Liverpool 1:2 (0:0)
Guðmundsson 87.; Mané 61., Klavan 94.

Brighton & Howe Albion - Bournemouth 2:2 (1:1)
Konockaert 5., Murray 48.; Cook 33., Wilson 79.

Leicester City - Huddersfield 3:0 (0:0)
Mahrez 53., Slimani 60., Albrighton 92.

Stoke City - Newcastle United 0:1 (0:0)
Pérez 73.

Torek:
Southampton - Crystal Palace
Swansea City - Tottenham
West Ham United - West Bromwich Albion
Manchester City - Watford

Sreda:
Arsenal - Chelsea

LESTVICA:
1. Manchester City 59 točk
2. Manchester United 47 (+1)
3. Chelsea 45
4. Liverpool 44 (+1)
5. Arsenal 38
6. Tottenham 37 (-1)
7. Burnley 34 (+1)
...
17. Crystal Palace 19
18. West Ham United 18 (-1)
19. West Bromwich Albion 16
20. Swansea City 16

(+/-) - število odigranih tekem glede na ligaške tekmece

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.