Šport > Nogomet
796 ogledov

Manchester City korak pred Slovenijo

benjamin mendy
Angleški nogometni klub je za svojo obrambo potrošil več kot to na primer naredi Slovenija.

Se vam zdi, da nekateri nogometni klubi za okrepitve porabljajo bizarne vsote denarja? Med njimi v zadnjem času izstopa angleški prvoligaš Manchester City, ki je v tem prestopnem roku zapravil že 220 milijonov evrov, a pod taktirko Pepa Guardiole namerava še naprej nakupovati. Med drugim so v klub prispeli tudi vratar Ederson in branilci Danilo, Kyle Walker in Benjamin Mendy, sledna sta postala celo najdražja branilca na svetu.

pep guardiola Tržnica Šport Zapravil rekordnih 220 milijonov, a še ni rekel zadnje besede
"Manchester City že sedem let ni investiral v nove branilce, vsi dosedanji igralci so bili stari že 30 oziroma 31 let," svoje nakupe opravičuje Guardiola, ki je verjetno pozabil na Johna Stonesa in Eliaquima Mangalaja. City ima trenutno v svojem kadru pet od desetih najdražjih branilcev sveta, skupno pa so arabskii mogotci v zadnjih treh letih za obrambo zapravili več kot 300 milijonov funtov. Obramba angleškega prvoligaša je tudi brez visokih plač nogometašev vrednejša od letnega obrambnega proračuna nekaterih evropskih držav, med slednje sodi tudi Slovenija.

Nakupi, ki jih je v prestopnem roku opravil Guardiola, so seveda hvaležna tarča šal. Ena izmed njih pravi, da bo Manchester City v novi sezoni nastopal z desetimi branilci, spredaj pa bo igral Jezus (brazilski napadalec Gabriel Jesus). Za zmage se torej ni bati.

Najdražji branilci na svetu:

1. Benjamin Mendy (Manchester City)   52 milijonov funtov
2. Kyle Walker (Manchester City)   50
3. John Stones (Manchester City)   47,5
4. David Luiz* (Chelsea)   40
5. Shkodran Mustafi (Arsenal)   35
6. Antonio Rüdiger (Chelsea)   33,3
7. Thiago Silva (PSG)   33
8. Eliaquim Mangala (Manchester City)   32
9. David Luiz**    32
10.
Nicolas Otamendi (Manchester City)   31,5
11. Victor Lindelöf (Manchester United)   31

* - prestop Luiza iz PSG v Chelsea
* - prestop Luiza iz Chelseaja v PSG

Komentarjev 1
  • marialorca 18:40 26.julij 2017.

    *** Manchester City korak pred Slovenijo *** Glede na naslov članka se vprašam, kako je lahko avtor vsebine povsem ignoriral branilca NK MB Marka Šulerja (da drugih slovenskih branilcev ne omenim) ?