Šport > Nogomet
516 ogledov

Manchester United po velikih napakah klonil z 0:3 in izpadel

Harry Maguire Profimedia
V evropski ligi do napredovanja Juventus, Sevilla, Leverkusen in Roma.

Nogometaši v evropski ligi so odigrali povratne četrtfinalne dvoboje. Najbolj se je za napredovanje potrudila Roma, ki je po podaljšku ugnala nizozemski Feyenoord. Juventus je s Sportingom igral 1:1, a bil boljši na prvi tekmi, Sevilla je doma s 3:0 odpravila Manchester United, Bayer Leverkusen pa v gosteh s 4:1 Union Saint-Gilloise.

Juventus je na domači zelenici slavil minimalno zmago. Tudi tokrat sta bili moštvi povsem enakovredni. Italijani so v Lizboni prvi povedli v 9. minuti, zadel je Adrien Rabiot. Sporting je izenačil po 20 minutah igre, ko je najstrožjo kazen v zadetek pretvoril Marcus Edwards. Do konca dvoboja je ostalo pri neodločenem izidu in napredovanja v polfinale se je razveselil Juve.

Kot v zadnjih minutah prve tekme na Old Traffordu, kjer so si nogometaši Manchester Uniteda sami zabili dva gola, so si Angleži tudi tokrat bolj ali manj sami zabili vse zadetke. Sevilla je povedla v osmi minuti prek Youssefa En-Nesyrija, ki je izkoristil darilo in slabo podajo Unitedovega branilca Harryja Maguireja.

Španci so nato zadeli takoj po odmoru, ko je bil po kotu strelec Loic Bade. V 81. minuti je do svojega drugega zadetka na tekmi prišel En-Nesyri, ki je tokrat izkoristil še gromozansko napako gostujočega vratarja Davida De Gee.

Po remiju 1:1 na prvi tekmi, so se tokrat nogometaši Bayerja iz Leverkusna znesli nad nogometaši Uniona Saint-Gilloise. Nemci so povedli po vsega dveh minutah igre, ko je bil natančen Moussa Diaby, v 37. pa je vodstvo povišal Mithcel Bakker. Za goste je nato zadel Jeremie Frimpong, vmes je znižal Casper Terho, končnih 4:1 pa je postavil Adam Hložek.

Na prvi tekmi med Feyenoordom in Romo so slavili domačini z 1:0. Roma je to prednost izničila po uri igre, ko je zadel Leonardo Spinazzola. Nizozemci so izenačili v 80. minuti prek Igorja Paixaa. Romi je podaljšek v izdihljajih dvoboja priigral Paulo Dybala z golom v 89. minuti. Italijani so v njem nadzorovali potek igre in napredovali po golih Stephana El Shaarawyja in Lorenza Pellegrinija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.