Šport > Nogomet
25 ogledov

Mancini omenil Nasrija, Wenger pobesnel

Arsene Wenger Žurnal24 main
Na tržnici se največ govori o Argentincih: Javier Pastore je zavrnil možnost selitve v Malago, Corinthians pa je ponudbo za Carlosa Teveza dvignil na 45 milijonov. Medtem je Arsene Wenger pobesnel nad Robertom Mancinijem, ki je javno dejal, da želi Samirja Nasrija.

Zdaj 45 milijonov za Teveza

Brazilski Corinthians si še naprej prizadeva, da bi v svoje vrste dobil Argentinca Carlosa Teveza in mu tako pomagal iz Manchester Cityja, kjer si nikakor ne želi ostati. Potem ko je premierligaš pred dnevi zavrnil ponudbo za 40 milijonov evrov, so zdaj Brazilci ponudili 45 milijonov. Vprašanje je, če bo to dovolj, saj naj bi si po besedah Tevezovega agenta Kie Joorabchiana City želel okoli 55 milijonov. Carlos je za Corinthians že igral v obdobju 2004–2006, dal 31 golov in bil leta 2005 izglasovan za najboljšega igralca brazilske lige. Zdi se, da bi Manchester City v prodajo pristal le, če bodo uspeli podpisati s Tevezovim rojakom Sergiom Aguerom.

Pastore odide le v velik klub

V Italiji je še naprej prvo ime poletnega prestopnega roka Palermov Argentinec Javier Pastore. Dvaindvajsetletni vezist je v minuli sezoni blestel in dal 11 golov. Zanimanje zanj so pokazali Real Madrid, Chelsea, Manchester City, Inter, AC Milan in Roma. Pa tudi Malaga. Ta je že imela spisano ponudbo, a je možnost prestopa k njim Pastore zavrnil osebno. "Če že bom zapustil Palermo, ga bom, da bi odšel v res velik klub in tako napredoval in dobil priložnost za največje lovorike. Predsednik Maurizio Zamparini pravi, da noče, da grem, a obenem se zaveda, da je zdaj pravi čas za prodajo. Počakajmo in bomo videli, kaj se bo zgodilo."


Wenger besen na Mancinija

Trener Cityja Roberto Mancini je v soboto dejal, da bi ob Agueru še Arsenalovega Francoza Samirja Nasrija. Odziv iz Londona oziroma iz Azije, kjer so topničarji na pripravah? "To pa absolutno ne pride v poštev," se je jezno odzval trener Arsene Wenger. "Takšne izjave niso dovoljene. So proti pravilom, proti osnovnim pravilom. Javno trenerji ne komentiramo o igralcih, ki so pod pogodbo." Wenger je Mancinijeve besede vzel kot osebno žalitev, dodaja. Dan kasneje se Mancini že brani: "Vprašanje je bilo o odličnih igralcih in sem pač odgovoril, kdo mi je najbolj všeč. Povedal sem, da je Nasri pod pogodbo."

Iz Reala v Benfico

Argentinec Ezequiel Garay je iz madridskega Reala prestopil v lizbonsko Benfico. Po navedbah lokalnih medijev je morala Benfica za prestop 24-letnika odšteti okrog pet milijonov evrov. Že pred tem je v obratno smer odšel Fabio Coentrao, ki ga je Realu Benfica prodala za 30 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.