Šport > Nogomet
20 ogledov

Mancini še pet let "meščan"

Roberto Mancini Carlos Tevez prerekanje kreganje Reuters
Roberto Mancini je z angleškim prvoligašem Manchester Cityjem sklenil novo petletno pogodbo. Mancini, ki bo v Cityju ostal vse do leta 2017, je v pretekli sezoni z ekipo osvojil naslov državnega prvaka.

"Priložnost, ki se nam ponuja in ki temelji na naših preteklih uspehih, je ogromna. Manchester City je fantastičen klub, tako lastniki kot predsednik, upravni odbor in izvršni odbor, tudi igralci, osebje in navijači so čudoviti," je ob tem dejal Roberto Mancini.

Italijanski trener je ekipo prevzel leta 2009, ko je zamenjal Marka Hughesa. Leta 2011 je osvojil pokal FA, potem ko je z 1:0 premagal Stoke City, v pretekli sezoni pa so "citizens" osvojili državni naslov po infarktnem zaključku, ko so v zadnjem kolu z dvema goloma v sodniškem podaljšku premagali Queens Park Rangers s 3:2. Pred prihodom na Otok je Mancini treniral rimski Lazio in milanski Inter, s katerim je tudi dvakrat osvojil Serie A.

Manchester City bo svojo pot do ubranitve naslova prvaka premier lige začel 19. avgusta, ko se bo pomeril s Southamptonom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.