Šport > Nogomet
18 ogledov

Mancini: ''Sem najboljši trener v Angliji''

manchester city EPA
Roberto Mancini, trener Manchester Cityja, se je jezno odzval na govorice, da je ogrožen njegov stolček pri angleškem prvoligašu. Italijan ne razume, kako bi lahko meščani razmišljali o zamenjavi, če pa je trenutno prav on najboljši trener v Angliji.

Možnosti aktualnega angleškega prvaka, da ubrani lanskoletni naslov, so relativno majhne, saj ima Manchester City na lestvici že 12 točk zaostanka za vodilnim Unitedom. Po porazu v 26. kolu ligaškega tekmovanja, kjer je City izgubil proti Southamptonu (1:3), so se ponovno okrepile govorice o negotovi prihodnosti Roberta Mancinija. Italijan vse skupaj ostro zanika. ''Že pol leta se govori, da bo Manchester City zamenjal trenerja. Dolgo se je namigovalo, da bo prišel Guardiola, po njegovem podpisu z Bayernom pa so se začela omenjati druga imena. Očitno nimajo prav dobrega spomina, saj sem bil v zadnjih 15 mesecih najboljši trener v Angliji. Osvojil sem premier ligo, FA pokal in angleški superpokal,'' je povedal Mancini.

Njegovi varovanci so v osmini finala pokala FA premagali Leeds United (4:0) in se zanesljivo uvrstili med najboljših osem. ''Ni takega trenerja, kot sem jaz, in zavedam sem, da glede govoric ne morem storiti ničesar,'' je dodal Italijan.

Premier liga še ni odločena

Kljub visokemu zaostanku (12 točk) za vodilnim Manchester Unitedom pa italijanski strateg rdečim vragom napoveduje oster boj. Mancini vztraja, da se meščani še vedno lahko vmešajo v boj za ligaški naslov, saj jim je prepričljiva zmaga v FA pokalu vlila dodatne samozavesti. ''Upam, da bomo ponovno začeli zmagovari v premier ligi. Ohraniti moramo samozavest, četudi zaostajamo za 12 točk. V treh tekmah smo zgubili sedem točk, a to se lahko pripeti vsaki ekipi. United zdaj čaka veliko tekem. Trenutno si zaslužijo naslov, saj so bili boljši od nas in so dosegli več zadetkov,'' je zaključil Mancini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.