Šport > Nogomet
50 ogledov

Mancini upravičeno v skrbeh za stolček

roberto mancini EPA
Po pisanju španskih medijev so strahovi Roberta Mancinija, da bo ostal brez trenerska stolčka pri Manchester Cityju, več kot upravičeni. Italijana naj bi prihodnje leto - ne glede na razplet v finalu pokala FA - zamenjal trener Málage Manuel Pellegrini.

Finale pokala FA, kjer se bosta pomerila Manchester City in Wigan Athletic, bo minilo v senci nejasne prihodnosti Roberta Mancinija. Italijanski strateg je vodenje angleškega prvoligaša prevzel leta 2009 in meščane popeljal do naslova Premier lige in pokala FA, sedaj pa mu grozi, da bo ostal brez službe. ''Želim si dobrega rezultata, vendar vem, kako je v nogometu. Če zmagamo, bodo mnogi rekli, da smo imeli dobro sezono, toda pri Interju sem v štirih letih osvojil sedem lovorik in so me vseeno nagnali,'' je negotovost o svoji prihodnosti razkril Mancini.

Pellegrini, ki od leta 2010 vodi Málago, naj bi svoje nogometaše že obvestil, da po koncu sezone zapušča Španijo. Viri blizu angleškega prvoligaša sicer zatrjujejo, da ne vedo ničesar o domnevni zamenjavi Mancinija, ki ima sicer sklenjeno pogodbo do leta 2017.

V Manchestru niso zadovoljni z rezultati v Ligi prvakov, saj so meščani letos ponovno obstali v skupinskem delu tekmovanja. Pellegrini ima z Málago sklenjeno pogodbo do leta 2015, a če gre verjeti navedbam španskih medijev, bo Čilenec že naslednjo sezono treniral v Angliji. Kam bi ob takšen scenariju odšel Mancini, še ni znano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.