Šport > Nogomet
33 ogledov

Alex Ferguson: "Ali izgledam, kot da si bom rezal žile?"

sport 26.05.11., Alex Ferguson, foto: epa EPA
Poslavljajoči se trener Manchestra Uniteda, Sir Alex Ferguson, je v svoji bogati karieri izustil kar nekaj nepozabnih citatov. Vsi pač niso mogli priti v ožji izbor, upamo, da ste z našo izbiro zadovoljni.

"Vsekakor je bil poln hvale. Klical me je šef in veliki mož, ko sva po tekmi spila najino pijačo ... Toda pomagalo bi, če bi bile njegove besede pospremljene z dostojnim kozarcem vina. Kar mi je dal, je bilo razredčilo za barvo."
O Joséju Mourinhu

"Pravijo, da je inteligenten človek, kajne? Da govori pet jezikov. Imam petnajstletnega fanta iz Slonokoščene obale, ki govori pet jezikov."
O Arsènu Wengerju

"Spomnim se, ko sem ga prvič videl. Imel je le 13 let in je 'uletel' na igrišče kot koker španjel, ki lovi papirček v vetru."
O Ryanu Giggsu

"Če bi bil nekaj centimetrov višji, bi bil najboljši centralni branilec v Britaniji. Njegov oče je visok skoraj 190 centimetrov. Jaz bi preveril njihovega mlekarja."
O Garyju Nevilleu

"Še kar nadaljujete. Ne bom se je**** pogovarjal z vami! On je je**** fantastičen igralec! Vi ste je**** idioti."
O Juanu Sebastiánu Verónu

"To je bila neverjetna nesreča. Če bi poskusil še stokrat, tega ne bi mogel več izvesti. Če bi lahko, bi še vedno aktivno igral."
O slučaju, ko je brcnil nogometni čevelj v glavo Davida Beckhama

"Ta fant je bil rojen v prepovedanem položaju."
O Filippu Inzaghiju

"Ko mi Italijan reče, da so na krožniku testenine, potem pogledam pod omako, da se prepričam. Oni so izumitelji zavajanja."
O Italijanih

"Ali mislite, da bi posloval s to mafijo? Absolutno ne. Ne bi jim prodal niti virusa. To pomeni ne. Ni nobenega dogovora med kluboma.
Pred prestopom Cristiana Ronalda v Madrid

"Tega se navadiš, obnašanja Madridčanov glede teh reči. Bral sem, da je dal Ramon Calderon veliko izjavo, da je bilo suženjstvo izkoreninjeno pred mnogimi leti."
Pred prestopom Cristiana Ronalda v Madrid

"Kar je stvar naredilo zares obsceno, je dejstvo, da je bil Madrid, kot klub generala Franca, moštvo, ki je lahko dobilo kogarkoli, preden je demokracija prišla v Španijo."
Po prestopu Cristiana Ronalda v Madrid

"To zame ni služba. To je misija. Sem smrtno resen glede tega. Prišli bomo do tam, verjemite mi. In ko se bo to zgodilo, se bo življenje za Liverpool precej spremenilo."
Preden je imel United več naslovov prvaka kot Liverpool

"Moj največji izziv ni to, kar se dogaja ta trenutek, temveč je moj dosežek to, da sem Liverpool vrgel iz njihovega je****** vzvišenega fotelja."
O premagovanju Liverpoola

"Gotovo se šalite. Ali izgledam kot mazohist, tik pred tem, da si prerežem žile? Bolj so blizu izpadu."
O možnostih Liverpoola za naslov v letu 2008

"Govorite o Cityju, kajne? Oni so majhen klub z mentaliteto majhnega kluba. Vse, o čemer govorijo, je Manchester United. Vedno so delali le to in od tega ne morejo pobegniti."
O Manchestru Cityju kot o rivalu

"Naša bogata zgodovina nas postavlja nad njih. City bo potreboval stoletje, da bo prišel na naš nivo zgodovinskih dosežkov."
O Cityjevi zgodovini

"Včasih imaš glasnega soseda. Nič ne moreš storiti glede tega. Vedno bodo glasni. Lahko le povišaš ton na televiziji in nadaljuješ s svojim življenjem."
O Cityjevih navijačih

"Ne morem verjeti! Ne morem verjeti! Nogomet! Bloody hell!*
* - težko prevedljiva besedna zveza, dobesedni prevod ne bi imel smisla
Po zmagi v finalu Lige prvakov proti Bayernu na Camp Nouu 

Komentarjev 2
  • henry 18:10 10.maj 2013.

    Sicer sem v času bivanja v Londonu (dobra 3 leta) "vzljubil" Arsenal, ampak da pa nekdo napiše, da navijači Uniteda niso glasni, je pa smešno :) Bil sem na vseh stadionih top 5 klubov (Arsenal, Chelsea, United, Tottenham in Liverpool), ...prikaži več ampak na OT je bilo vzdušje najboljše. Res je, da je bilo to pred razširitvijo stadiona, takrat je še bil tudi Highbury, ampak definitivno pa lahko rečem, da je bilo vzdušje na Traffordu najboljše. Od takrat je sicer minilo že kar precej (med leti 1998 in 2001), nazadnje sem bil pa v Angliji na tekmi predlani, pa lahko rečem, da je vzdušje na Emiratesu precej slabše, če ga primerjam s Highburyem. Globalizacija dela svoje, cene vstopnic pa letijo v nebo.

  • JackD 17:33 10.maj 2013.

    "Včasih imaš glasnega soseda. Nič ne moreš storiti glede tega. Vedno bodo glasni." Tako je. Navijači Cityja so glasni. Navijači Uniteda pač ne. In nikoli ne bodo. Če je od 80k navijačev na stadionu 65k Japončkov in Kitajčkov ...prikaži več z iPadi, iPhoni in drugimi iSranji v rokah, pač ne morejo biti glasni. Gre za povsem drugačno kulturo. Tistih 1000 navijačev Uniteda, ki prihaja iz Manchestra in okolice, pa pač ne more narediti vzdušja na tako velikem štadionu. Potem pa rabijo strokovnjake za zvok ali karkoli že.