Šport > Nogomet
2697 ogledov

Rusi poskušali izigrati Hrvata, rešil ga je odvetnik

mario mandžukić Profimedia
Hrvaški napadalec je bil tik pred podpisom pogodbe z moskovsko Lokomotivo, a je dogovor padel v vodo, potem ko so njegovi odvetniki podrobneje analizirali drobni tisk.

Moskovski nogometni klub naj bi poskušal z domiselno zvijačo v svoje vrste privabiti slovitega hrvaškega napadalca Maria Mandžukića.

Štiriintridesletnik je bil na pragu podpisa bržkone zadnje profesionalne pogodbe v karieri, ko so njegovi odvetniki v pogodbi odkrili sporen člen.

Po navedbah hrvaških medijev, ki se sklicujejo na ruskega novinarja Nobela Arustajmana, naj bi šlo za poskus prevare s strani nesojenega delodajalca.

Mandžukić | Avtor: Profimedia Profimedia
Mandžukić se je z Rusi dogovoril za 2,4 milijona letne plače, katero so mu nameravali izplačati po tečaju 75 rubljev za en evro. Ker je evro na trgu trenutno vreden več kot 90 rubljev, bi Mandžukiću v žap kapnilo občutno manj denarja. 

"Mandžukić in Lokomotirva sta bila dogovorjena za 2,4 milijona evrov, a je njegov odvetnik pred podpisom odkril klavzulo, zaradi katere je dogovor padel v vodo. Lokomotiva je pogodbi zapisala, da se bo njegova plača obračunala po fiksnem tečaju 75 rubljev za en evrov. Besen zaradi poskusa prevare je Mandžukić prekinil vse pogovore," je zapisal Arustajman.

Valutne klavzule v Rusiji niso nobena redkost, saj zaradi nihanja tečaja rublja obstaja nevarnost, da bi moral klub nogometašu plačati precej več, kot je bilo dogovorjeno.

Ker se Lokomotiva o fiksnem tečaju z Mandžukićem sploh ni pogovarjala, je bila ugotovitev odvetnika zanj velik šok. Ogorčen nad razpletom je prekinil vse pogovore z Moskovčani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.