Šport > Nogomet
9 ogledov

Maradona toži kitajsko podjetje

Diego Maradona 2011 Al Wasl EPA
Diego Maradona toži priljubljen kitajski spletni portal Sina in spletno podjetje The9 Limited zaradi uporabe njegovega imena in podobe za promocijo spletne igre "Winning Goal".

Diego Armando Maradona, legendarni argentinski nogometaš, danes pa trener, želi od spletnega portala in podjetja odškodnino v višini treh milijonov ameriških dolarjev. Nekdanji nogometaš se ne strinja, da so uporabili njegovo ime in podobo v igri. "Primer smo začeli obravnavati v ponedeljek," je potrdil Chen Shi, predstavnik sodišča v Pekingu. The9 in Sina sta igro uvedla junija lani. Argentinec za to ni dal dovoljenja, kar je tudi razlog za tožbo podjetij. The9 se je že javno opravičil, dejali pa so, da jih je izigral kitajski nogometni agent, ki je zagotavljal, da je Maradona podpisal pogodbo in dovolil uporabo njegove podobe. Kljub temu pa se Maradona ne da: "Ne sprejmem opravičila. Nadaljeval bom z branjenjem svojih pravic v sodnih postopkih."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.