Šport > Nogomet
2935 ogledov

Zvezdnik v suspenzu, sodelavkam pošiljal neprimerne fotografije

Marc Overmars Profimedia Marc Overmars.
V kratkem obdobju je ostal še brez druge službe. Nekoč je navduševal pri največjih klubih.

Nekdanji nizozemski nogometni reprezentant Marc Overmars zaradi neprimernega vedenja do žensk iz časa pri Ajaxu, kjer je opravljal vlogo športnega direktorja, vsaj eno leto ne bo smel opravljati nobene funkcije v svetovnem profesionalnem nogometu, je sporočilo Nizozemske nogometne zveze (KNVB) povzela tiskovna agencija Reuters.

Nizozemska zveza je potrdila poročila tamkajšnjega časopisa NRC, ki je citiral Mednarodno nogometno zvezo Fifo, češ da je prevzela suspenz, ki je bil Overmarsu na Nizozemskem izrečen konec lanskega leta, piše Reuters.

Overmars je februarja 2022 zapustil službo pri Ajaxu in priznal "nesprejemljivo" vedenje, potem ko se je v klubu izkazalo, da je pošiljal neprimerna sporočila in fotografije več ženskim sodelavkam pri nizozemskem velikanu.

Neodvisno športno razsodišče je lani Overmarsu zaradi teh incidentov za dve leti prepovedalo opravljanje kakršne koli funkcije v nizozemskem nogometu, za eno leto pa ga je suspendiralo. KNVB je nato zaprosila Fifo, da domači suspenz spremeni v globalnega.

Overmars bo tako moral zapustiti mesto tehničnega direktorja belgijske ekipe Royal Antwerp, ki se ji je pridružil kmalu po nenadnem odhodu iz Ajaxa.

Overmarsov suspenz sicer formalno velja od 16. novembra lani, nekdanji napadalec Ajaxa, Arsenala in Barcelone ima pravico do pritožbe na to odločitev, pa je zapisala hrvaška tiskovna agencija Hina.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice