Šport > Nogomet
15 ogledov

Maribor na Ibroxu pred 40.000 gledalci

Maribor Viole navijači Gregor Katič
Nogometaši Maribora bodo drevi ob 20.30 na stadionu Ibrox v Glasgowu odigrali povratno tekmo 4. kola kvalifikacij Evropske lige. Štajerci proti slovitemu tekmecu branijo prednost enega zadetka s prve tekme v Ljudskem vrtu. Marcos Tavares bo predvidoma začel v najboljši enajsterici.

Na prvi tekmi sta za zmago nad Škoti z 2:1 za vijoličaste zadela Agim Ibraimi in Etien Velikonja, kar jim daje izjemno priložnost za uvrstitev v skupinski del tega tekmovanja. To bi bil velik uspeh te generacije. Večje motivacije, kot je tekma na Ibroxu, kjer pričakujejo približno 40.000 gledalcev, ne potrebujejo. Spoznavanje s kultnim objektom škotskega nogometa je potekalo na večernem treningu, fantje so na igrišče stopili v skladu z napovedmi, odločno. Ista miselnost ostaja za tekmo, na kateri se kapetan Marcos Tavares po poškodbi vrača v prvo enajsterico.

"Kot pred vsako tekmo je pozornost namenjena vsem podrobnostim, zbranost bo na visoki ravni. Lahko se zgodi, da ne bo resnejših udarcev proti našim vratom, morda pa bomo vsi skupaj imeli veliko dela. Pričakujem izrazit pritisk domačega moštva od začetka tekme, vendar menim, da jih bomo uspeli umiriti in onemogočiti napade. S tega, kar je bilo opazno ob ogledu tekem na DVD-jih, smo se pripravili na vse različice njihove igre. Imamo veliko željo in motivacijo, da dosežemo rezultat, ki si ga želimo," pred srečanjem pravi zadnja okrepitev vijolic, vratar Jasmin Handanović.

Sredina igrišča bo tudi v rokah marljivega vezista Aleša Mertlja: "Počutimo se odlično, dobro pripravljeni smo prišli na povratno tekmo. Zavedamo se, da je za nami šele prvi del naloge, z odliko je treba opraviti še drugega. Vsi igralci, ves klub, ljudje v mestu, po Sloveniji imamo isto željo. Da dobro odigramo in tekmo tako pripeljemo do konca, da si priigramo napredovanje. Pri Rangersih se zanašajo na prednost domačega igrišča, a sem prepričan, da smo dovolj trdna ekipa, ki lahko to občinstvo uporabi v svoj prid. Ko igraš pred toliko ljudmi in so vsi proti tebi, lahko prenesemo to nam nenaklonjeno ozračje v naš motiv. Ker si tako želimo ta korak naprej, nam preprosto mora uspeti."

Trener Darko Milanič, ki bo že deloval z novim pomočnikom Sašo Gajserjem, na povratni tekmi ne bo mogel računati na Aleša Mejača, ki ima dva rumena kartona, in poškodovanega Jovana Vidovića. Tekmo bodo sodili Makedonci na čelu z Aleksandrom Stavrevom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.