Šport > Nogomet
8 ogledov

Šimundža gre, Maribor zamudil s pritožbo

Maribor Maccabi Haifa kvalifikacije Zahović Milanič Šimundža Kondić Saša Despot
Čeprav so v Murski Soboti namig sprva zavrnili, je Ante Šimundža naposled le postal novi Murin trener. Njegovo izpraznjeno mesto v mariborskem strokovnem štabu bo zapolnil Saša Gajser. Uefa pa je zavrnila Mariborovo pritožbo glede nastopa Carlosa Bocanegre, ker so vijolični zamudili 24-urni rok.
Ante Šimundža, ki je vstopil v četrto sezono v vlogi najtesnejšega sodelavca Darka Milaniča, začasno zapušča Ljudski vrt. V želji po nadaljnjem izpopolnjevanju začenja samostojno trenersko pot, postal je trener Mure, njegovo vlogo v mariborskem strokovnem štabu pa bo prevzel Saša Gajser.
Ante Šimundža se je po uspešnih nastopih v vijoličastem v vlogi nogometaša vrnil v znano okolje in od poletja 2008 opravljal naloge pomočnika trenerja. Po zglednem sodelovanju je napočil čas, da mu klub omogoči, da stopi na samostojno pot. Ob svojem delu pri NK Maribor je tako napredoval, da bo ostal tudi v prihodnjih, dolgoročnejših načrtih. Njegova prva samostojna trenerska postaja bo Murska Sobota, Ante Šimundža bo v nadaljevanju sezone vodil moštvo s Fazanerije. Premiero bo imel to nedeljo, ko se bo Mura na domačem igrišču pomerila z Domžalami. Z njim sta se k Muri preselila tudi Rajko Rep in Timotej Dodlek, oba v statusu posojenih igralcev do konca sezone 2011/12.

"Tako kot Rajko Rep in Timotej Dodlek nas tudi Ante Šimundža zapušča začasno. Dobil je veliko priložnost za samostojno delo v velikem slovenskem klubu, ki jo želi izkoristiti za nadaljnje izpopolnjevanje na svoji nedvomno obetavni trenerski poti. Želimo mu obilo športnih uspehov v novi vlogi," je pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.
Vrzel v mariborskem strokovnem štabu je zapolnjena s kadrovsko rešitvijo znotraj kluba. Iz nogometne šole, kjer je vodil mlajše selekcije, se je namesto Šimundže k članski ekipi preselil Saša Gajser. Nekdanji slovenski reprezentant, udeleženec evropskega leta 2000 in svetovnega prvenstva 2002, se je že pridružil treningom in odpotoval z moštvom na Škotsko.
Komentarjev 1
  • jurij 19:08 24.avgust 2011.

    Glede na to kdo je tehnični direktor je sploh čudno, da so sploh podali pritožbo.