Šport > Nogomet
14 ogledov

Viler: "Pokazati, da se jih ne bojimo"

Viler Ibraimi Gregor Katič
"Smo samozavestni in gremo pogumno v Glasgow. Moramo jim takoj pokazati, da se jih ne bojimo," pred četrtkovo povratno temo z Rangersi za uvrstitev v Evropsko ligo pove Mariborčan Mitja Viler. Izid prve tekme 2:1 medtem še ni povsem uraden.

Nogometaši Maribora so odpotovali proti Glasgowu, prizorišču povratne tekme četrtega kola kvalifikacij za Evropsko ligo. Na prvi tekmi sta za zmago nad Škoti z 2:1 za vijoličaste zadela Agim Ibraimi in Etien Velikonja, kar jim daje izjemno priložnost za uvrstitev v skupinski del tega tekmovanja. To bi bil velik uspeh te generacije. Večje motivacije, kot je tekma na Ibroxu, kjer pričakujejo približno 40 tisoč gledalcev, ne potrebujejo. Trener Darko Milanič na povratni tekmi ne bo mogel računati na Aleša Mejača, ki ima dva rumena kartona, in poškodovanega Jovana Vidovića. S polno močjo je začel vaditi kapetan Marcos Tavares in Milanič se je odločil, da bo tudi Brazilec šel na pot, kar dodatno dviguje samozavest slovenskim prvakom.


"Uspeh v Glasgowu bi bil vrhunec celotne generacije. Že tretje leto se borimo za uvrstitev v skupinski del in zdaj smo zares blizu,"
pravi napadalec Dalibor Volaš. Ta je bil dolgo časa brez doseženega gola, vendar se je na zadnji prvenstveni tekmi z Muro z dvema goloma vrnil v strelsko formo. Mitja Viler dodaja: "Pripravljeni smo na številne predložke, ki jih bodo gostitelji pošiljali pred naša vrata. Čaka nas velik pritisk v začetnem delu tekme, tako je bilo že lani proti Hibernianu in gotovo ne bo drugače niti tokrat. Pri tem ni dvoma, da je Rangers neprimerno močnejši. Na drugi strani pa je nad njim večji pritisk, razmišlja o morebitnem neuspehu in za klub, kot je Rangers, bi to bil velik šok. Verjamemo, da smo v boljšem položaju. Hkrati smo še ob pravem trenutku prišli v pravo formo, smo samozavestni in gremo pogumno v Glasgow. Moramo jim takoj pokazati, da se jih ne bojimo."

Trener Milanič je še enkrat analiziral tekmo z Rangersi. Ve, kako se bodo domači lotili tekme in od kod preti največja nevarnost. "Poskušali bodo na dva načina priti do našega gola, s kratkimi podajami in z dolgimi predložki v kazenski prostor. Treba bo biti pazljiv in potrpežljiv ter vse njihove značilnosti nevtralizirati," razlaga Milanič, ki je zadovoljen z učinkovitostjo moštva predvsem na zadnji prvenstveni tekmi proti Muri, ki je Mariborčanom vlila dodatno samozavest.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.