Šport > Nogomet
18 ogledov

Velikonja: "Zelo blizu, če zadenemo"

evropska liga maribor glasgow rangers 2011 Gregor Katič
Vijoličasti bojevniki so s svojima generaloma, trenerjem Darkom Milaničem in športnim direktorjem Zlatkom Zahovičem, v torek opravili še zadnji trening pred sredinim jutranjim poletom proti Glasgowu, kjer jih v četrtek čaka ena od največjih tekem v zgodovini kluba. Rangersi so zadnja ovira pred tako želeno evropsko jesenjo.

Škoti obljubljajo zadetke

Šest golov v mreži Mure je dobra napoved pred obračunom kvalifikacij za Evropsko ligo, na katerem bo verjetno treba zadeti vsaj enkrat. Rangersi namreč ne morejo kalkulirati, trenerja Allyja McCoista pa lahko pred srdom navijačev reši le visoka in zanesljiva zmaga. "Če bomo zadeli, bomo zelo blizu napredovanja in uresničitvi svojih ciljev. Pritisk bo gotovo zelo velik. Čaka nas zelo zanimiva tekma," pred povratnim dvobojem napoveduje junak prve tekme Etien Velikonja.

Je bil njegov gol dovolj za prvo postavo? Rokade v ekipi so povsem odvisne od zdravja kapetana Marcosa Tavaresa, ki ga tudi konec tedna ni bilo niti na klopi. "Ne vem, ali bom po tem golu zdaj igral več. Vsi igralci vedno damo vse od sebe in vsi si vedno želimo igrati. Zato smo tudi uspešni – ker nas konkurenca v moštvu v to prisili. Ko pa dobiš priložnost, jo izkoristiš," dodaja Velikonja.  Zadnje novice z Ibroxa: branilec Steven Whittaker bo izpustil tudi povratno tekmo, saj je bila pritožba Škotov na tri tekme suspenza (igralcu Malmöja je ob izključitvi žogo vrgel v glavo) neuspešna. Ameriški kapetan Carlos Bocanegra bo po ureditvi delovnega vizuma spet na voljo od prve minute, njegov rojak Alejandro Bedoya pa še ne bo konkuriral za krstni nastop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.