Šport > Nogomet
23 ogledov

Škoti: Razbijte Maribor!

Arghus Jelavić Gregor Katič
Nogometašem Glasgow Rangers je zmaga nad Motherwellom (3:0) v prvenstvu dala nov zagon pred tekmo z Mariborom.

Ura streznitve za škotski nogomet ni bila samo četrtkova tekma Glasgow Rangers v Ljudskem vrtu. Poleg svetlomodrih sta evropski zaušnici dobila tudi Celtic (0:0 proti Sionu) in Hearts (0:5 proti Tottenhamu), toda aktualni prvaki Rangers so pred povratno tekmo proti Mariboru optimisti.

Odgovor vsem kritikom

"Trener Ally McCoist meni, da je bila zmaga Rangers pri Motherwellu odličen odgovor kritikom. Zdaj je svoje moštvo pozval, naj nadaljujejo s svojimi herojstvi in na Ibroxu razbijejo Maribor," so zapisali pri škotski izdaji tabloida Sun. Zanimivo – ameriški kapetan Carlos Bocanegra, ki ga je Rangersom uspelo registrirati tik pred tekmo v Ljudskem vrtu, odigral pa je vseh 90 minut, zaradi zapleta z delovno vizo ni imel pravice nastopa. Kot kaže, se pravila škotske lige in Evropske nogometne zveze (Uefa) razlikujejo, sicer bi moral Maribor prvo tekmo dobiti s 3:0. Bocanegra je namreč vse papirje uredil šele v ponedeljek. 

"Moja ocena je, da bomo igrali v skupinskem delu," je bojevito napovedal McCoist in dodal: "Tako razmišljam, in v to popolnoma verjamem. Povem vam, Mariboru bomo pripravili pravo tekmo."  Mediji že dolgo pred spopadom na kultnem stadionu Ibrox napovedujejo, da bo to največja tekma za McCoista v njegovi en mesec trajajoči trenerski karieri. "Ne čutim pritiska. Edini pritisk je, da morajo Rangers zmagati."  Konec tedna sta najbolj navdušila severnoirska reprezentanta, vezist Steven Davis in napadalec Kyle Lafferty. "Vemo, da se bomo ob zmagi uvrstili naprej. Mislim, da bomo v četrtek zabijali gole," je dejal Lafferty.

Komentarjev 1