Šport > Nogomet
286 ogledov

Maribor ob visoki zmagi zadel že po 30. sekundah

Marko Tolić twitter NK Maribor
Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 17. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 0:4 (0:3).

Mariborčani so, čeprav so med drugim zaradi poškodb in bolezni manjkali Josip Iličić, Nemanja Mitrović, Max Watson in Roko Baturina, v vetrovni Sežani hitro postavili temelje za sedmo zmago sezone, s katero so skočili na peto mesto. Dobro formo je potrdil Marko Tolić, ki je v prvih 12 minutah dvakrat zadel, nato pa še enkrat podal, v drugem polčasu pa prispeval še svoj tretji gol na tekmi. Tabor, ki je pogrešal poškodovanega Denisa Kouaa, po desetem porazu ostaja zadnji.

Mariborčani so povedli že po pol minute igre, ko je dolgo podajo Luke Uskokovića lepo sprejel Tolić in nato žogo poslal čez domačega vratarja Jana Koprivca za 1:0. Isti igralec je s svojim četrtim golom na zadnjih treh ligaških tekmah prednost Maribora podvojil v 12. minuti, takrat je s približno enajstih metrov unovčil podajo Žana Vipotnika z desne strani.

V 24. minuti je bil zmagovalec praktično odločen. V eni glavnih vlog je bil spet Tolić, ki je na levi strani kazenskega prostora oddal žogo proti sredini do vtekajočega Ivana Brnića, ta pa je imel več kot dovolj prostora za neubranljiv strel. Domači so prvič poskusili v 31. minuti, toda strel Zacharieja Iscaya je bil preslab za Ažbeta Juga. Tudi sežanski vratar je še pred tem in po tem moral nekajkrat posredovati, v 42. minuti pa je njegova vrata za malo zgrešil Brnić.

Isti igralec je zapravil tudi prvo lepo priložnost v drugem polčasu, ko je v 51. minuti žogo spet poslal čez gol. Na drugi strani je kmalu zatem Fahd Ndzengue z leve strani zgrešil cilj iz bližine, nato pa je Jug uspešno posredoval po strelu z roba kazenskega prostora. V 65. minuti pa je spet udaril Tolić, ko je zadel za 4:0 z nizkim strelom z roba kazenskega prostora.

Ob veliki razliki med ekipama končnica ni ponudila ničesar posebej razburljivega, omeniti velja 87. minuto, ko je od daleč, tako kot že nekajkrat na tekmi, premalo natančno meril Aljaž Antolin.

Timi Max Elšnik Kapetan Olimpije Šport "Sodnike imamo na svoji strani, molimo na treningih. Tudi drugi naj poskusijo" Domžale : Olimpija Prva liga Telemach Šport Olimpija še naprej melje svoje nasprotnike

Remi do tega kroga drugega in tretjega, Olimpija na +13 

Celjani so z remijem proti Kopru (1.1) pred reprezentančnim premorom zadržali drugo mesto na lestvici in ohranili dve točki prednosti pred tokratnim tekmecem. Na tekmi so sicer več pokazali domači nogometaši, imeli več priložnosti, tudi nekaj lepih ob koncu tekme, vendar je ostalo pri delitvi točk. Lahko bi bilo sicer tudi drugače, če bi Koper izkoristil tudi drugo od najstrožjih kazni.

Celjani so bili prvi, ki so zagrozili. Po kotu Denisa Popovića z desne strani je v osrčju kazenskega prostora najvišje skočil Damjan Vuklišević, vendar je Adnan Golubović ustavil njegov poskus z glavo. Še lepšo priložnost je v 15. minuti zapravil Lovro Bizjak, ko je neoviran iz bližine zgrešil s strelom z glavo.

Koprčani večino prvega polčasa niso bili nevarni, v 42. minuti pa jVuklišević nepravilno v kazenskem prostoru ustavil Brighta Edomwonyija, zato je sledila najstrožja kazen. To je zanesljivo izvedel Bede Osuji.

V drugem polčasu so Koprčani v 56. minuti prišli še do druge najstrožje kazni. Takrat je Edomwonyija v kazenskem prostoru zrušil Nejc Ajhmajer. Andrej Kotnik se je odločil za strel z bele pike, a ostal pri osmih golih v sezoni, saj je žogo poslal čez vrata.

Kazen za zapravljeno priložnost je sledila hitro, v 60. minuti je namreč Grigorij Morozov v kazenskem prostoru gostov našel Aljošo Matka, ta pa je z močnim strelom žogo poslal pod prečko za 1:1.

Pozneje sta obe ekipi sicer prišli do nekaj strelov, ki pa niso bili dovolj dobri, Celjani pa so bili vseeno konkretnejši in v 78. minuti zapravili še eno lepo priložnost prek Charlesa Ikwuemesija.

V 89. minuti je imel žogo za popolen preobrat in zmago Tin Matić, vendar je malce z leve strani v kazenskem prostoru zadel le vratnico, v 91. minuti pa je nevaren strel Matica Vrbanca z roba kazenskega prostora ustavil Golubović. Ta je ujel tudi žogo po novem strelu Vukliševića z glavo v 93. minuti.

Mura skočila na tretjo pozicijo

 

Čeprav so Sobočani pogrešali prvega strelca lige Mirlinda Dakuja in kapetana Žigo Kousa, so v dvoboju s predzadnjo Gorico, ki je brez zmage od 9. kroga, z zmago 2:0 vpisali vse tri točke. Te so jih pred reprezentančnim premorom zavihtele na tretje mesto na lestvic, kjer imajo točko več od Kopra in eno manj od Celja. Daleč spredaj je Olimpija, ki ima 13 točk več od Celjanov.

Uvod tekme ni ponudil veliko razburjenj, velja omeniti napad Gorice v osmi minuti, ki se je končal z zgrešenim strelom Etiena Velikonje. Takoj zatem pa je sledilo veselje domačih, saj je Luka Bobičanec zadel za 1:0, potem ko je natančno meril z roba kazenskega prostora.

Le malce zatem je goriški vratar Uroš Likar imel kar nekaj sreče, da je zadržal žogo pred golovo črto po strelu Mihaela Klepača, le nekaj trenutkov zatem pa je po dolgi podaji z leve strani v kazenski prostor žoga prišla do Kaija Cipota, ki jo je spravil v mrežo, a je VAR pokazal prepovedan položaj.

V 17. minuti je bil na drugi strani znova Velikonja v ugodnem položaju v kazenskem prostoru, vendar je žogo neoviran poslal visoko čez vrata. Tudi Klepač pri Muri je v 19. minuti zgrešil cilj s strelom z leve strani.

Pozneje se je dogajanje malce umirilo, tudi pritisk Mure ni bil več tak kot v uvodnem delu polčasa, posledično pa tudi prave nevarnosti ni bilo. V 43. minuti pa je Klepač spet po levi strani prišel pred vrata Gorice, a zadel le zunanji del mreže.

V 47. minuti je Bobičanec nevarno podal s prostega strela pred gol, a trem igralcem Mure ni uspelo priti do žoge. V 50. minuti pa so Novogoričani sprožili prvi strel v okvir vrat, vendar je bil Klemen Mihelak dobro postavljen po strelu Ahmeda Ankraha.

Naslednji pri Muri je nenatančno meril Dardan Shabanhaxhaj, v 57. minuti pa je Mura po posredovanju VAR-a dobila najstrožjo kazen, ko je Tino Agić za dres v kazenskem prostoru vlekel Kaija Cipota. Z bele pike je streljal Martin Šroler in z nizkim in natančnim strelom zadel za 2:0 v 58. minuti.

Po mirnejšem nadaljevanju je Šroler poskusil od daleč 20 minut pozneje, vendar je Likar žogo ukrotil, Gorici pa kljub trudu in večji posesti žoge ni več uspelo sestaviti pravega napada.
 

Prva liga Telemach, 17. krog:

Bravo : Kalcer Radomlje  1:1 (1:0)
Štor 24.; Šošić 61.

Domžale : Olimpija  0:3 (0:0)
Sešlar 48., 88., Kvesić 69.

Tabor Sežana : Maribor  0:4 (0:3)
Tolić 1., 12., 66., Brnić 24.

Celje : Koper  1:1 (0:1)
Matko 60.; Osuji 43./11-m

Mura : Gorica  2:0 (1:0)
Bobičanec 9., Šroler 58./11-m

Lestvica:
 1. Olimpija          17   14    1    2    31:16   43
 2. Celje             17    8    6    3    26:21   30
 3. Mura              17    8    5    4    31:24   29
 4. Koper             17    8    4    5    25:17   28
 5. Maribor           17    7    3    7    33:26   24
 6. Domžale           17    5    7    5    26:23   22
 7. Bravo             17    6    3    8    19:14   21
 8. Kalcer Radomlje   17    2    7    8    15:30   13
 9. Gorica            17    2    5   10    12:27   11
10. Tabor Sežana      17    2    5   10    12:32   11
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.