Šport > Nogomet
15 ogledov

Maribor po porazu spet v Evropsko ligo

Nogomet Maribor Ljudski vrt
1/31
Gregor Katič
Nogometaši Maribora so tudi v drugo klonili proti češki Viktorii (0:1) in se poslovili od igranja v Ligi prvakov, tretjič zapored bodo nastopali v skupinskem delu Evropske lige.

Hrvaški strateg Ante Čačić se je tokrat odločil za bolj napadalno postavitev kot na prvi tekmi v Plznu. Ob standardni obrambi je bolj defenzivne naloge v zvezni vrsti zaupal Alešu Mertlju, poleg njega so začeli še Goran Cvijanović, Agim Ibraimi in Damjan Bohar. V konici napada sta od prve minute skupaj zaigrala Marcos Tavares in Nusmir Fajić.

Viktoria je tekmo odprla bolj odločno in po dveh izletih pred gol Jasmina Handanovića so s tretjo akcijo Čehi povedli. Globinsko podajo proti kazenskemu prostoru si je sicer slabo zaustavil František Rajtoral, toda žoga se je odbila točno na noge Stanislava Tecla, ki je premagal domačega vratarja.

Dva bloka preprečila izenačenje

Po začetnem šoku so si nogometaši Maribora opomogli šele po nekaj minutah in v 9. minuti so imeli kar dve enkratni priložnosti. Prvo je zapravil Tavares, drugo pa Cvijanović, obakrat pa je bil pravočasen češki blok. Predvsem Goričan je imel na razpolago veliko prostora za boljši zaključek. Deset minut kasneje je Mertelj dobro sprožil z razdalje, Matuš Kozačik je žogo stežka odbil v kot. Malce kasneje smo videli prvi poizkus Ibraimija, ki pa je zletel čez vrata. Maribor je vse od gola gostov nadzoroval dogajanje na zelenici, a tega ni znal vnovčiti z zadetkom.

V 24. minuti je meril Bohar, spet je bil na mestu blok Viktorie. Po dobre pol ure igre so imeli Mariborčani kar 65 odstotkov časa žogo v svoji posesti. Po obdobju zatišja, vsaj kar se tiče priložnosti, je bilo spet vroče v 39. minuti, ko je Arghus v zadnjem trenutku izbil predložek in preprečil še drugi gol Teclu. Do konca polčasa ni bilo večjih priložnosti in na odmor so Čehi odšli s tremi goli naskoka v skupnem seštevku. Gostje so zadeli iz edinega neposrednega poskusa v prvih 45 minutah.

Fajić Prochazka Maribor Viktoria Liga prvakov Ljudski vrt | Avtor: Gregor Katič Gregor Katič
Spet slab začetek polčasa

Na začetku drugega polčasa je bil zamenjan rahlo poškodovani Arghus, nadomestil ga je Željko Filipović. Tudi drugi del se je začel s priložnostjo gostov, po gneči je ponovno sprožil Tecl, Handanović je bil na prvi vratnici dobro postavljen in je ubranil strel z oddaljenosti nekaj metrov. Po nekaj trenutkih je ob zmedeni obrambi domačih do neoviranega strela z roba kazenskega prostora prišel še Pavel Horvath, po tleh je meril malce mimo gola. Štajerci so odgovorili v 53. minuti, na lep predložek Martina Milca z desne sta zamudila Bohar in Fajić. 

Sedem minut kasneje je nevarno podal tudi Mitja Viler z leve, Fajić spet ni uspel priti do strela. Nedolgo kasneje so vijoličasti stekli v nevaren protinapad, toda Bohar je slabo oddal žogo na desno in akcije je bilo konec. Nekaj sekund zatem je na drugi strani Vladimir Darida streljal mimo mariborskih vrat. V 66. minuti je Čačić na klop presenetljivo poklical Tavaresa, vstopil je Jean-Phillipe Mendy, ki je takoj prišel do strela, a ni zadel cilja. Menjavi kapetana so navijači v Ljudskem vrtu sicer glasno žvižgali.

Ostali brez častnega gola

Po mirnejšem obdobju, kar se tiče priložnosti, je vse skupaj spet oživelo v 80. minuti. Najprej je z 20 metrov po žogi udaril Mertelj, Kozačik je odbil neugoden strel. Nepolno minuto kasneje je rezervist Aleš Mejač poslal ostro podajo pred vrata, Mendy pa je v idealnem položaju zgrešil okroglo usnje. Po nekaj trenutkih je z razdalje meril še Ibraimi, tudi tokrat je češki čuvaj mreže odbil v kot.  Do konca smo videli še neuspešna poizkusa Ibraimija in Fajića, tako da je ostalo pri minimalni zmagi Viktorie v Ljudskem vrtu.

Liga prvakov, 4. predkolo (povratna tekma):

Maribor : VIKTORIA PLZEN 0:1 (0:1)  /1:3/
Tecl (3)

Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Arghus (od 46. Filipović), Viler, Ibraimi, Mertelj, Cvijanović, Bohar (od 75. Mejač), Fajić, Tavares (od 66. Mendy). 
Na klopi: Pridigar, Potokar, Dervišević, Črnic.

Viktoria: Kozačik, Reznik (od 28. Petržela), Čišovsky, Prochazka, Limbersky, Horava, Horvath, Rajtoral, Darida, Kovarik (od 85. Kolar), Tecl (od 75. Duriš).
Na klopi: Bakoš, Hejda, Pavlik, Wagner.

Sodnik: Felix Brych (Nem)

/X:Y/ - izid prve tekme
AB - ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 11
  • vico 12:52 29.avgust 2013.

    sej zato pa ne igram da si ne delam sramote

  • vico 12:51 29.avgust 2013.

    a vas boli resnica tko kot na tekmi k ste bli vsi tih,

  • vico 12:50 29.avgust 2013.

    je skaku po tvoji mami