Šport > Nogomet
33 ogledov

Celtic Park v deliriju, Matavž brez Lige prvakov

Gregory Witsel Zenit Pacos de Ferreira
1/26
EPA
Zenit je doma potrdil napredovanje proti Ferreiri (4:2). Tim Matavž je s PSV po porazu proti Milanu (0:3) ostal brez elite. Celtic si je napredovanje zagotovil v 92. minuti. Real Sociedad je zlahka odpravil Lyon.

Ruski Zenit iz St. Petersburga je tudi na povratni tekmi brez večjih težav premagal lani tretjeuvrščeno moštvo portugalske lige Paços de Ferreira (4:2). Na prvi tekmi, ki je bila odigrana v Portu, je bil rezultat 4:1 za Zenit.

Edini gol v prvem polčasu je dosegel prav Portugalec v ruskih vrstah Danny, ki je en zadetek dodal še na začetku drugega polčasa. Domači so nato povedli že s tremi goli razlike, gostje pa so do konca uspeli ublažiti poraz. Zadnji gol za Zenit je dosegel bivši Topničar Andrej Aršavin.

Dvojček Boatenga pokopal PSV

Na San Siru je Milan malce lažje od pričakovanj ugnal PSV (3:0), s katerim se je v Eindhovnu razšel z remijem (1:1). Tim Matavž, ki je na dveh tekmah zabil edini gol za Nizozemce, je igral celotno srečanje.

Takoj na začetku tekme je Matavž z glavo nevarno meril, Christian Abbiati pa se je izkazal z izvrstno obrambo. Že po devetih minutah je Kevin-Prince Boateng sprejel žogo 25 metrov od gola, si pripravil strel in premagal Jeroena Zoeta. Domačini so nato nekaj časa prevladovali in pretili, proti koncu polčasa pa so se prebudili tudi gostje. 

PSV je izjemno priložnost zapravil še na začetku drugega dela, vse skupaj pa je kaznoval Mario Balotelli, ki je v 55. minuti zadel z levim volejem po podaji Stephana El Shaarawyja. Tudi po drugem golu se varovanci Philippa Cocuja niso predali, dokončno pa jih je dotolkel nov gol Boatenga v 77. minuti.

Celtic Park izbruhnil v 92. minuti

Škotski Celtic se je v dramatičnem slogu uspel plasirati v Ligo prvakov. Potem, ko so prvo srečanje v Astani proti Šahtarju iz Karagandija nesrečno izgubili (0:2), tudi doma sprva niso našli odgovora za igro Kazahstancev. Nekaj priložnosti je zaustavil vratar Aleksander Mokin, v 45. minuti pa je Kris Commons s strelom z razdalje le povedel Bhoys v vodstvo.

Neil Lennon Celtic Šahtar Karagandi Liga prvakov | Avtor: Reuters Reuters
Drugi polčas bi se težko začel lepše za Škote, saj je Georgios Samaras izkoristil zmedo po slabo razčiščenem kotu in z desetih metrov zabil. Nato so se v napadalnem smislu prebudili tudi gostje, strel Andreja Finončenka so Kelti izbili z golove črte. Na drugi strani je Anthony Stokes zadel prečko, zamudil še eno priložnost v 88. minuti, a se je odkupil v 92., ko je po lepem prodoru našel Jamesa Forresta, 22-letnik pa je v naletu pospravil žogo v mrežo in Celtic Park spravil v delirij.

Vela zablestel proti Lyonu

Baskovski Real Sociedad je tudi v drugo z enakim izidom premagal Lyon (2:0). Povratno tekmo, na kateri je sodil naš Damir Skomina, so Francozi začeli obetavno, toda niso uspeli resneje ogroziti Claudia Brava. Zato pa so bili bolj podjetni domači, ko so pretili prek Carlosa Vele in Antoina Griezmanna.

Mehičan je v drugem polčasu le nadgradil eno od priložnosti Sociedada z golom, ko je predložek Griezmanna, sicer otroka Lyona, z glavo poslal v mrežo. Tudi drugi gol na tekmi je bil delo nekdanjega Topničarja, ki je v sodnikovem dodatku izvedel lep samostojen prodor in žogo dvignil prek vratarja za zanesljivo zmago domačih. 

Liga prvakov, 4. predkolo (povratne tekme):

ZENIT : Paços de Ferreira 4:2 (1:0)  /4:1/
Danny (29, 48), Buharov (66), Aršavin (78); Jose (67), Carlão (83)

AC MILAN : PSV Eindhoven 3:0 (1:0)  /1:1/
Boateng (9, 77), Balotelli (55)
Tim Matavž (PSV) je igral celo tekmo.

CELTIC : Šahtar Karagandi 3:0 (1:0)  /0:2/
Commons (45), Samaras (48), Forrest (92)

Maribor : VIKTORIA PLZEN 0:1 (0:1)  /1:3/
Tecl (3)

REAL SOCIEDAD : Lyon 2:0 (0:0)  /2:0/
Vela (67, 91)

ARSENAL : Fenerbahçe 2:0 (1:0)  /3:0/
Ramsey (25, 72)

AUSTRIA DUNAJ : Dinamo Zagreb 2:3 (1:2)  /2:0/
Šimunić (5/ag), Kienast (82); Brozović (33), Fernándes (43), Beqiraj (70)
Dareta Vršiča (Austria) ni bilo v kadru za tekmo.

BASEL : Ludogorec 2:0 (1:0) /4:2/
Frei (11), Degen (79)
Roman Bezjak (Ludogorec) je igral celo tekmo.

Legia Varšava : STEAUA 2:2 (1:2)  /1:1/
Radović (27), Rzeźniczak (94); Stanciu (7), Piovaccari (9)
Marko Šuler (Legia) je bil na klopi.

Paok : SCHALKE 04 2:3 (0:1)  /1:1/
Athanasiadis (53), Katsouranis (79); Szalai (43, 90), Draxler (67)
RK: Jones (Schalke/64)

/X:Y/ - izid prve tekme
AB - ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.