Šport > Nogomet
10 ogledov

Senzacija v Zagrebu, Arsenal suveren

(Fenerbahçe - Arsenal)
1/15
Reuters
V četrtem kolu kvalifikacij za Ligo prvakov so nogometaši Austrie Dunaj na Maksimirju šokirali Dinamo Zagreb (2:0). Arsenal se ni ustrašil pirotehnike in gladko ugnal Fenerbahçe (3:0).

Arsenal se je z eno nogo že uvrstil v Ligo prvakov, potem ko so varovanci Arsena Wengerja v gosteh premagali turški Fenerbahçe (3:0). Napeto vzdušje na stadionu so že v noči na sredo napovedali navijači turškega kluba, ki so s pirotehniko razgrajali pred hotelom, v katerem so bivali nogometaši londonskega kluba.

Prvi polčas ni ponudil veliko priložnosti, temu primeren pa je bil tudi rezultat, saj sta se ekipi na odmor podali brez doseženega zadetka. Topničarji so led prebili v 53. minuti, ko je po desni prodrl Theo Walcott in našel samega Kierana Gibbsa, ki je zabil prvi gol na tekmi.

Napaka domačega vratarja Volkana Demirela je Arsenalu pomagala, da je dobrih deset minut pozneje povedel za dva gola, glavni akter pa je bil Aaron Ramsey, čigar žoga je spolzela med prsti turškega vratarja. Zadnji žebelj v krsto je zabil Olivier Giroud, ki je v 77. minuti uspešno izvedel enajstmetrovko po prekršku nad Walcottom.

Topničarji so očitno premagali zaspan uvod v sezono, ki je botroval porazu proti Astonu Villi (1:3), in so le še 90 minut oddaljeni od uvrstitve v Ligo prvakov.

Austria na Maksimirju šokirala Dinamo

Austria Dunaj si je na široko odprla vrata v Ligo prvakov, ko je v gosteh z 2:0 premagala zagrebški Dinamo. Domači trener Krunoslav Jurčić je poskušal niz kvalifikacijskih zmag na domačem igrišču povečati na devet, vendar so mu načrte prekrižali Avstrijci.

Prvo priložnost za Dinamo sta priigrala Josip Pivarić in Zvonko Pamić, vendar je zadnji meril prek vrat. Austria se je v težavah znašla nekaj minut pozneje, ko je lep predložek Pamića s strelom z glavo poskušal v zadetek pretvoriti Junior Fernándes, vendar je zadel naravnost v vratarja Heinza Lindnerja. Gostujoči čuvaj mreže je moral nato ukrotiti še strel s 25 metrov, ki ga je sprožil Ivo Pinto, v zaključku polčasa pa je ubranil še drugi poskus Fernándesa.

V drugem polčasu se je priložnost ponudila Soudaniju, ki je sprožil po sredini in Lindnerja znova prisilil k delu. Gostje so se nato osvobodili obrambnih okov. Poskus Tomáša Juna je s črte odbil Josip Šimunić, kmalu zatem pa je Marin Leovac z levico premagal domačega vratarja in na Maksimirju je zavladala tišina. Tri minute zatem je moral zaradi rdečga kartona z igrišča Ante Rukavina, sol v rano pa je vtrl Marko Stanković, ki je z zavitim strelom postavil končnih 2:0.

Bezjak poražen doma

Ludogorec Razgrad, za katerega igra Roman Bezjak, je gostil Basel in izgubil z 2:4. Bezjak je igral do 56. minute in podal za prvi zadetek domačih, kar pa na koncu ni bilo dovolj za uspeh Ludogorca. Zadela sta Marcellino in Ivan Stojanov, za Švicarje pa je bil dvakrat uspešen Mohamed Salah, po en gol sta prispevala še Giovanni Sio in Fabian Schär, zadnji z bele točke.

Legia brez Šulerja do remija

Legia iz Varšave, pri kateri Marka Šulerja ni bilo v postavi, je gostovala pri Steaui Bukarešti. Izid je bil 1:1, domači so v prvem polčasu povedli po zadetku Federica Piovaccarija, izenačil pa je Jakub Kosecki na začetku drugega dela.

Nemški Schalke se je pomeril s Paokom iz Soluna, ki je po odločitvi Uefe zamenjal kaznovano ekipo Metalist Harkov. Grki so si priigrali ugoden izid, na koncu je bilo v Gelsenkirchnu 1:1, za domače je bil uspešen Jefferson Farfan, za goste pa Miroslav Stoch.

Liga prvakov, 4. kolo (prve tekme):

Prvaki

Dinamo Zagreb : Austria Dunaj 0:2 (0:0)
Leovac (68), Stanković (75)

Ludogorec : Basel 2:4 (1:1)
da Costa (23), Stoyanov (50); Salah (12, 59), Sio (64), Schär (84/11m)

Steaua : Legia Varšava 1:1 (1:0)
Piovaccari (34); Kosecki (53)

Viktoria Plzeň : Maribor 3:1 (1:0)
Čišovsky (8), Darida (58), Duris (90); Mejač (66)

Šahtar Karagandi : Celtic 2:0 (1:0)
Finončenko (12), Hižničenko (77)

Neprvaki

Schalke 04 : Paok 1:1 (1:0)
Farfan (32); Stock (73)

Fenerbahçe : Arsenal 0:3 (0:0)
Gibbs (51), Ramsey (64), Giroud (77/11m)

Lyon : Real Sociedad 0:2 (0:1)
Griezmann (17), Seferović (50)
RK: Biševac (75/Lyon)

Paços de Ferreira : Zenit 1:4 (0:1)

Leăo (58); Širokov (27, 60, 90), Degra (86/ag)

PSV Eindhoven : AC Milan 1:1 (0:1)
Matavž (61); El Shaarawy (15)
Tim Matavž (PSV) je igral do 76. minute.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.