Šport > Nogomet
21 ogledov

Po porazu v slačilnici dobro vzdušje

Mirja Viler, levi bočni branilec Maribora. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Mitja Viler je prepričan, da so odigrali dobro tekmo, Čehe pa prihodnji teden v Ljudskem vrtu čaka pravi pekel.

Mariborski nogometaši so v torek v Plzňu proti Viktorii odigrali prvo tekmo četrtega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov, iz Češke pa se vračajo s porazom z 1:3. Čeprav rezultat ni ugoden, se vijoličasti ne predajajo.

Mariborčani so se v zaostanku znašli že v osmi minuti, ko je zadel Marian Čišovsky, na 2:0 je povišal Vladimir Darida v 58. minuti, nato pa je slovenske prvake v igro vrnil Aleš Mejač, ki je zadel v 66. minuti. Končni rezultat 3:1 v korist Čehov je v 90. minuti postavil Michal Duriš.

"Najprej sem se prijel za glavo, ker smo dobili gol. Drugič pa zato, ker je šlo po moji strani. Takšen je nogomet. Enkrat ga daš, enkrat ga dobiš. Škoda 90. minute, to je dokaz, kako je nogomet zanimiv, nepredvidljiv šport. V slačilnici je bilo zelo pozitivno vzdušje. Vsi smo dali glave gor, trenerji in športni direktor so nam rekli, da smo odigrali odlično tekmo in da imamo še veliko za pokazati na drugi tekmi," je po tekmi dogajanje opisal Mitja Viler.

Viler je prepričan, da lahko vijoličasti prihodnji teden izničijo zaostanek, v ligo prvakov jih vodi že rezultat 2:0. "Mislim, da v Ljudskem vrtu 2:0 ni nek škandal. Zadnja tekma je bila 5:1. Jaz mislim, da Viktoria Plzeň ne igra dobro v obrambi."

Komentarjev 1
  • vico 10:45 21.avgust 2013.

    niste vi zreli za ligo prvakov...zal s tako igro ne