Šport > Nogomet
57 ogledov

Maribor razdvojil svoje navijače

Agim Ibraimi NK Maribor
Večina navijačev Maribora je strogo obsodila vodstvo aktualnega državnega prvaka, ki je brez pravega pojasnila suspendiralo enega od nosilcev igre Agima Ibraimija.

V kadru slovenskega državnega prvaka do nadaljnega ne bo Agima Ibraimija, kar je razburilo marsikaterega navijača vijoličaste ekipe. Za pestro dogajanje v štajerski prestolnici so pred dnevi poskrbeli člani navijaškega kluba, ki so na treningu obiskali nogometaše in jim razkrili svojo ultimat. Od ekipe, ki ima na prvenstveni lestvici dve točki manj od vodilne Olimpije, so zahtevali, da na zadnjih osmih tekmah prvenstva doseže popoln izkupiček 24 točk.

Mariborčani so se odzvali in na ultimat odgovorili z zmago proti Domžalam (2:1), v kadru za derbi slovenskega prvenstva pa ni bilo dolgoletnega člana Maribora Agima Ibraimija. Informacije o tem, zakaj se je makedonski reprezentant znašel v nemilosti vodstva kluba, ostajajo skope, domnevno pa naj bi bil ''iz karantene pregnan na najbolj nizkoten način s strani enega človeka''.

Športni direktor kluba Zlatko Zahović je dejal, da bodo primer reševali interno, a navijači zahtevajo pojasnila. O tem priča tudi njihov odziv na družabnih omrežjih, kjer je Maribor delil novico o suspenzu enega najboljših igralcev ekipe. 

Novica je na družabnem omrežju Facebook generirala več kot 140 komentarjev, navijači pa v veliki meri obsojajo odločitev vodstva kluba. Med njimi so tudi tisti, ki pozivajo v enotnosti in so pripravljeni počakati na dodatna pojasnila. Ob tem velja omeniti, da je Olimpija v 29. krogu remizirala z Zavrčem (1:1) in tako še drugič zapored osvojila le točko. Razlika med večnima rivaloma zdaj znaša samo še dve točki.

''Bravo, suspendirajte legendo kluba. Pa ne pozabite povišati plače pa podaljšati pogodb tistim, ki rajši pijejo, kot da bi trenirali,'' se je glasil eden od komentarjev, ki so mu navijači namenili več kot 220 všečkov. ''Ja, tako je ko premakneš eno samo dlako nekomu v klubu! Ibraimi je poleg Tavaresa najbolj zaslužen za dosedanje rezultate kluba, ker pa nekomu ni bil všeč pa v suspenz. SRAMOTA OD SRAMOTE. Dokler bo Ibraimi v SUSPENZU, bo tudi zame LJUDSKI VRT V SUSPENZU, ne bom se mu niti približal, kaj šele vstopil vanj!'' je zapisal nek drug navijač.
Med zapisi navijačev ne manjka obtožba na račun Zahovića, Darka Milaniča in ne nazadnje tudi Milivoja Novakovića.

''Najbolje,da ta boljše igralce suspendirajo, takšne, kot je Novakovič, pa je treba še nagraditi, pa bomo letos res prvaki. Žalostno, ampak resnično. Spremljam vse igre NK Maribor in mislim, da si Agim tega ni zaslužil,'' se glasi še eden v kopici komentarjev, med katerimi pa ne manjka tistih, ki pozivajo v enotnosti.

''Ne poznamo detajlov, mene tud skrbi, ampak ne pametujte zdaj nekaj na pamet. Lahko da si je zaslužil tole, lahko da je krivično, nimam pojma. Noben ne ve nič, zatorej ne pametujmo in stopimo skupaj, da zmagamo vse in smo prvaki. SAMO ŠE 2 TOČKI ZAOSTAJAMO, ne pozabite na to ob vsem sranju in napetosti, ki se ustvarja okrog kluba,'' je zapisal eden od navijačev, drugi pa je dodal: ''MISLIM, DA SE MORATE VSI SKUPAJ ZAMISLITI O SEBI! Preklinjate in žalite!! Zaho vas je popeljal nekam, kamor ne bi prišli nikoli, vi pa mu vračate s takšnim odnosom.. Kdo ste sploh vi.. Zaho je car in namesto, da bi mu bili hvaležni za vse, ste se prikazali kot veliki nasprotniki. Zamislite se sploh tisti, ki ste starejši.. Kam sodi vaše komentiranje.. Podn od podna ste!''

Več komentarjev razdvojenih navijačev si preberite pod objavo mariborskega kluba.

Odločitev vodstva kluba: Agim Ibraimi suspendiran. Do nadaljnjega ne bo treniral z ekipo in ga ne bo med kandidati za naslednje tekme.

Objavil/a NK Maribor dne 10. april 2016
Komentarjev 6
  • malonaokoli 09:14 13.april 2016.

    mislim , da bi tudi Maribor in Ljubljana zaslužil priložnosti za nogometaše iz Slovenskih klubov od Slovenskih staršev otroc...ko je prevec multi kulti primitivcev na kupu, je štala tu.Amaterji naj ostanejo amaterji če se ne znajo obnašat !

  • Ludvik Miholic 19:11 12.april 2016.

    jas nevem zakaj more Maribor imeti v svojih vrstah siftarja ali jih ni zadosti v Mariboru na boljsem trgu prosim siftarski kriminalci ven iz slovenije

  • pisava 08:10 12.april 2016.

    Ta primitivc se je že z vsemi okoli sebe skregal. Ima se za nekega vrhunskega fuzbalista. Vrhunski fuzbalist mora imeti tudi pamet, zaho je nima, saj je nikoli ni imel, zato lahko žogo brca. Največ neizobraženih športnikov je ravno med fuzbalisti.