Šport > Nogomet
23 ogledov

Maribor z Bruggejem: "Cilj ne izgubiti"

Maribor Viole navijači Gregor Katič
Nogometaši Maribora bodo v četrtek ob 21.05 začeli nastope v skupinskem delu letošnje sezone Evropske lige. Štajerci se bodo najprej v sklopu skupine H merili v Belgiji s tamkajšnjim Bruggejem. Favoriti so Belgijci, a slovenski prvaki na gostovanje nikakor ne odhajajo z belo zastavo.

Mariborčani, vodilni med slovenskimi prvoligaši, so si z visoko zmago proti Celju v domačem prvenstvu priigrali lepo popotnico za prvo kolo Evropske lige. Vijoličasti so se v Belgijo odpravili v sredo ob 10. uri, zvečer pa jih ob 19.30 čaka trening na stadionu Bruggeja. Trener Maribora Darko Milanič bo lahko na četrtkovem obračunu računal praktično na vse nogometaše, za igro ni pripravljen le Jovan Vidović.

"Gledal sem nekaj tekem Bruggeja na televiziji že prej, zdaj smo dobili tudi videoposnetke. Trener nas je pripravil, zdaj nas čakajo še podrobne analize tekmecev, tako da bomo zagotovo seznanjeni z vsemi podrobnostmi," pravi Dejan Mezga in dodaja, da je prednost Maribora v dvoboju z Bruggejem forma: "Smo v odlični formi, dobro se počutimo in smo optimisti."

Vijoličasti se zavedajo, da v Evropski ligi ne bo lahkih tekem. "Vsaka tekma v tem tekmovanju bo težka. Pričakujem težak dvoboj, Brugge je kakovostnejši, ima dobre igralce, toda tudi mi imamo svoja orožja, tako da smo optimisti. Cilj je ne izgubiti," pojasnjuje Mezga in poudarja, da bo treba za uspeh iztisniti vse: "Moramo igrati tako, kot da gre na izpadanje. Vsak mora dati sto odstotkov. Če tega ne bomo storili, potem nimamo možnosti za napredovanje."

Modro-črni so naslov državnega prvaka nazadnje osvojili v sezoni 2004/05, v sezoni 2006/07 so bili zadnjič pokalni zmagovalci. Uspešne igre v domači ligi – v prejšnji sezoni so bili četrti, trenutno pa so tretji – so jih ponesle tudi do evropskih uspehov, ne nazadnje do finala pokala Uefe leta 1976, ko so izgubili proti Liverpoolu, in finala pokala državnih prvakov dve leti pozneje, ko jih je prav tako ugnal klub z Anfielda.

 

Zadnjo prvenstveno tekmo Bruggeja so si ogledali tudi predstavniki Maribora. "Mislim, da so vseeno malce boljši, kot velja neko prepričanje o tem, kakšni so Belgijci. Na vseh tekmah so se predstavili v zelo dobri luči. Na zadnji pa so pokazali še nekaj novega, da znajo igrati na rezultat, celotno tekmo so bili mirni, organizirani," pojasnjuje Milanič in pravi, da bo tekmec zagotovo igral odprto, da se bo veliko igralcev vključevalo v napad.

Club Brugge igra na stadionu Jan Breydel, ki sprejme 29.042 gledalcev, na njem pa so leta 2000 igrali tudi tekme evropskega prvenstva. Izkušnje z nastopanjem v modro-črnem dresu imata tudi Nastja Čeh in Dejan Nemec. Tekmo bodo sodili Turki s Firatom Aydinusom na čelu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.