Šport > Nogomet
148 ogledov

Mariborski župan Fištravec besen na RTV

Slovenija 27.06.13, dr. Andrej Fistravec, zupan mestne obcine Maribor, intervju, Nino Verdnik
Mariborski župan Andrej Fištravec je naslovil odprti pismi na generalnega direktorja RTV Slovenije Marka Filija in direktorico TV Slovenija Ljerko Bizilj. V Mariboru so besni, ker na nacionalni televiziji niso prenašali tekme med slovenskimi in kazahstanskimi prvaki.

"Tudi Štajerci oz. še najbolj Mariborčani redno plačujemo RTV-prispevek in od RTV Slovenije upravičeno pričakujemo prenose tekem najboljšega nogometnega kluba v Sloveniji. Verjetno ne zahtevamo preveč, če pričakujemo, da prenos kvalifikacijskih tekem na nacionalni televiziji postane ustaljena praksa," je v odprtem pismu zapisal mariborski župan Andrej Fištravec.

Tega je zmotilo dejstvo, da si dvoboja med Mariborom in Astano, vijoličasti so slavili z 1:0, ni mogel ogledati na nobeni od slovenskih televizij."Čeprav se morebiti zazdi, da je NK Maribor zgolj lokalna zgodba, je njen doseg nacionalen in mednaroden," je med drugim še zapisano.

"V Mariboru nam ni potrebno plačevati, da bi prišel k nam v goste klub kot je londonski Chelsea, saj nas taki klubi obiščejo kot nasopajoči v rednem delu evropskih tekmovanj in proti Mariboru igrajo s prvo postavo in z vso močjo," se je župan dotaknil tudi lanskega gostovanja čete Joseja Mourinha na stadionu v Stožicah.

"Upam, da bo naša nacionalna televizija naslednjo domačo kvalifikacijsko tekmo prenašala v živo in tako omogočila čim širšim množicam, da si jo v prenosu ogledajo. Zahtevamo in pričakujemo le tisto najosnovnejše - spoštovanje do Maribora, spoštovanje do nogometnih šampionov, spoštovanje do Mariborčanov. Dobrodošli v Mariboru! Ker samo en je klub in samo ena čast!" so zaključili v županovem kabinetu.

 

Komentarjev 4
  • wolfyy 09:26 16.julij 2015.

    in kje bomo spremljali ostali potem, ki do privatnih TV nimammo dostopa?nacionalna TV bi mogla takšne tekme nujno prenašat, drugače bolje če je nimamo!

  • Pepe007 07:37 16.julij 2015.

    RTV je ves naš denar porabila za evrovizijo... Prenos iz Mb sredi dopustov... To je preveč dela sredi poletja, zunanjih sodelavcev pa ne smejo več tako veliko najemati.

  • KOJAK 21:35 15.julij 2015.

    Pezde niti ne ve kaj je to offsajd pa zdaj nabira politične točke.