Šport > Nogomet
19 ogledov

Martino: "Kaj naj sploh rečem Messiju?"

Gerardo Martino jeza napotki dretje selektor trener Reuters
Novi trener katalonskega velikana Gerardo Martino je po uradnem imenovanju dejal, da je sedaj trener takšnih nogometašev, ki bi si jih želel vsak njegov kolega.

Kot verjetno že veste, je Tita Vilanovo na klopi Barcelone nasledil Argentinec Gerardo Martino, ki je nazadnje vodil Newell's Old Boys. Popularni "Tata" je prvič po uradnem razkritju dogovora s Katalonci spregovoril o svojem novem delovnem okolju.

"Za mojo trenersko kariero je delati s takšnimi nogometaši, posebej z Leom, nekaj posebnega. To bi si želel vsak trener. Najprej si misliš, kaj boš sploh govoril Messiju, kako mora igrati, da bo še boljši? A ko postaneš šef Barcelone in vodiš najboljšega svetovnega nogometaša, potem moraš nekako najti način, da ga podpiraš in mu pomagaš biti tako fenomenalen igralec," je Martino povedal argentinskim medijem na novinarski konferenci v torek.

"Hvala Lionelu in Jorgeju"

"Ne vem natančno, zakaj so izbrali mene. A ne dvomim, da sta Lionel in njegov oče Jorge vplivala na to odločitev. Ne vem sicer, v kolikšni meri, a rad bi se jima zahvalil. Zelo sem vesel, da je Barcelona izbrala mene in moj način dela. Kljub visokim pričakovanjem upam, da bo vse teklo popolno. O nekaterih stvareh ne bi rad govoril, a še enkrat bi ponovil, da sem zelo ponosen, da sem prejel klic iz Barcelone. Tega res nisem pričakoval," je bivši paragvajski selektor pokomentiral malce presenetljivo izbiro Barçe in namignil na vpliv družine Messi na funkcionarje Blaugrane.

"Rešiti še vprašanje pomočnikov"

Martino se želi čim prej spoznati z moštvom in ga pripraviti na vsa tekmovanja, ki se jih bo Barça udeležila. Že v naslednjih urah bo poletel prek Atlantika in prispel na Camp Nou.

"Barcelona bo pripravljena za začetek La Lige, Superpokala in vseh ostalih tekmovanj. Moj prvi cilj je prilagoditev mene in mojih sodelavcev na novo okolje. Nato pa se bomo borili v vsakem tekmovanju posebej. Rešiti moramo še vprašanje pomočnikov, ne vem, če bom delal z istimi ljudmi. Najbrž bom v naslednjih urah pripravil vse za čim zgodnejši polet. Kmalu bomo dorekli vse podrobnosti," je še povedal Tata, ki je pol leta kot nogometaš služboval tudi pri klubu Tenerife.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.