Šport > Nogomet
27 ogledov

Matavž: "Čas je za gol"

cesar stojanović Nogometna reprezentanca v Stožicah Boštjan Tacol
Danes ob 20.30 v Stožicah Slovenija s tekmo proti Švici začenja kvalifikacije za svetovno prvenstvo v Braziliji. Slovenski reprezentanti optimistično razpoloženi.

"Vsi komaj čakamo, da se tekma začne. Želje so pri igralcih enake kot pri vseh Slovencih, v tekmo gremo z mislijo na zmago. Vemo, da je Švica kakovostna ekipa, a tako kot oni tudi mi razmišljamo o prvem mestu v skupini. Pritisk se čuti, a se igralci znamo spoprijeti s tem," je pred tekmo povedal Boštjan Cesar, ki bo ob odsotnosti Samirja Handanovića nosil tudi kapetanski trak.

Dileme v napadu

Selektor Slaviša Stojanović dan pred tekmo še ni želel razkriti svojih misli glede prve postave: "Vprašanj je še kar nekaj. Ne le pri vratarjih, tudi pri napadalcih. Ali začeti z enim ali dvema ali uporabiti tiste, ki bolj delajo v obrambi, ali tiste, ki so bolj nevarni v napadu." Ne glede na sestavo igralskega kadra pa je selektor nekaj lahko obljubil. "Kar lahko zagotovim, je srčnost in borbenost na igrišču," je dejal nekdanji trener Domžal in Celja. Napadalec Tim Matavž na letošnjih treh reprezentančnih tekmah še ni uspel zabiti gola. "Res je, letos za Slovenijo še nisem zadel, čas je že za gol," je optimistično napovedal nekdanji član Gorice.

"Želimo si podpore"

Na zadnji reprezentančni tekmi, ko je v Stožicah gostovala Romunija, je bil stadion slabo zaseden,  vsi seveda upajo, da bo danes temu drugače. "Seveda si vsi želimo ne le polnih tribun, ampak tudi podpore. V preteklosti je bila ravno podpora s tribun pogosto tisti jeziček na tehtnici, zaradi katerega so se premagovale tudi zelo kakovostne reprezentance," je navijače k čim glasnejši podpori pozval Stojanović.

Kvalifikacije za svetovno prvenstvo, 1. kolo:

Skupina E:

20.30:

Slovenija – Švica

Ob 20.30:
Albanija – Ciper

Ob 20.45:
Islandija – Norveška

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.