Šport > Nogomet
11 ogledov

Velikonja poklican, Mezga lahko za Slovenijo

mezga maribor dudelange Saša Despot
Dobre novice za Darka Milaniča in morda tudi Slavišo Stojanovića: Dejan Mezga je dobil slovensko državljanstvo in ima pravico igrati za reprezentanco. Zaradi poškodbe Dareta Vršiča je Stojanović vpoklical Etiena Velikonjo.

Napadalec Cardiff Cityja Etien Velikonja bo bo v kadru slovenske reprezentance za tekmi s Švico (petek, 7. september) in Norveško (torek, 11. september) v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Nadomestil bo poškodovanega Dareta Vršiča, poroča Šport TV. Nekdanjega člana Maribora in Gorice, ki ima v nedeljo popoldan še tekmo, sicer ni bilo na prvotnem seznamu Slaviše Stojanovića.

Po petih letih in pol bivanja v Sloveniji je Dejan Mezga izpolnil pogoje za uspešno ureditev vseh zadev, pristojni organi so mu izročili potni list, kar mu omogoča  nastopanje kot slovenskemu nogometašu in hkrati v prihodnje tudi kandidaturo za igranje v slovenski reprezentanci, poroča Mariborova spletna stran. Državni prvaki imajo zdaj štiri tujce: Agima Ibraimija, Nikolo Komazeca, Marcosa Tavaresa in Zorana Lesjaka. V državnem prvenstvu lahko igrajo trije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.