Šport > Nogomet
18 ogledov

Matavž zaradi kolena na operacijsko mizo

Matavž Muntari Milan PSV Liga prvakov EPA
Slovenski reprezentant in član nizozemskega velikana PSV bo moral na operacijo kolena, zanj je jesenski del sezone tako že zaključen, poročajo nekateri nizozemski in slovenski mediji.

Nekdanji član Gorice bo moral na prisilni počitek, ki bo trajal vsaj dva meseca. Tim Matavž je v nedeljo sicer minimalno sodeloval pri porazu moštva PSV v Bredi, domači NAC je bil boljši z 2:1. Tri dni pred tem so varovanci Philippa Cocuja v sklopu Evropske lige na svojem stadionu Philips zlahka premagali zagrebški Dinamo (2:0), slovenski reprezentant pa je srečanje spremljal s klopi. Že nekaj časa naj bi imel 24-letnik težave z meniskusom.

Poškodba je primorskega napadalca seveda izločila iz izbora selektorja Srečka Katanca za reprezentančno prijateljsko tekmo med Slovenijo in Kanado na stadionu Arena Petrol v Celju, ki bo na sporedu prihodnji torek (19. 11.). 

Bezjak čaka na priložnost

Matavž je v dosedanjem delu sezone skupno odigral petnajst tekem in dosegel štiri gole. Poleg Romana Bezjaka je konkurent za vpoklic sedaj verjetno Robert Berić, vprašljiv pa je tudi vezist Rene Krhin, ki ima težave s stegensko mišico.

PSV je trenutno osmi v Eredivisie, po odigranih 13 kolih ima 19 točk, pet manj od vodilnega Vitesseja. V Evropski ligi so Nizozemci na drugem mestu v svoji skupini s sedmimi točkami, prvi je Bezjakov Ludogorec, ki je že uvrščen v šestnajstino finala. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.