Šport > Nogomet
21 ogledov

Kurtić: Katanec nam je stisnil roko

navijači Švica Slovenija kvalifikacije za SP Simon Maljevac
Slovenski upi po drugem mestu v skupini E in mestu v dodatnih kvalifikacijah so tleli do 74. minute dvoboja v Bernu in mojstrskega zadetka Granita Xhake.


"Uspelo mi je doseči zadetek, ki nam je prinesel zmago. Zdaj se lahko veselimo skupaj z našimi navijači, ki so nas tudi tokrat glasno spodbujali. Slovenci so se izkazali kot kakovostno moštvo, a smo bili tokrat mi uspešnejši," je po koncu dvoboja razmišljal strelec zmagovitega gola za Švico, vezist Granit Xhaka.

V slovenskem taboru je bilo po koncu dvoboja razumljivo prisotno precejšnje razočaranje. "Selektor Katanec je po koncu dvoboja v slačilnici stopil do vsakega igralca posebej in mu stisnil roko. Imeli smo svoje priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. V zadnjem delu kvalifikacij smo bili zelo uspešni in s takšnim pristopom moramo nadaljevati v naslednjih kvalifikacijah, ko si lahko priigramo nastop na evropskem prvenstvu," je kvalifikacije ocenil Jasmin Kurtić.

Matavž: Zelo odprta tekma

Slovenci so bili v zaključkih akcij premalo odločni. V 80. minuti je veselje slovenskih navijačev preprečila prečka, nekajkrat pa se je izkazal tudi domači vratar Yann Sommer. "Seveda smo razočarani. Prišli smo do določenih priložnosti v zelo odprti tekmi. V drugem polčasu smo zaigrali zelo ofenzivno in Švicarji so imeli ogromno prostora za protinapade. Nekajkrat nas je rešil Samir, na drugi strani pa nam ni uspelo zadeti in upi na dodatne kvalifikacije so splavali po vodi," je dodal napadalec Tim Matavž.

Komentarjev 1
  • pesekinmorje 12:11 16.oktober 2013.

    Vseeno - bravo fantje, bravo Srečko!