Šport > Nogomet
186 ogledov

Mbappe se bo moral naučiti sobivati z Messijem

mbappe Epa
Konec poletnega prestopnega roka ni postregel z enim najbolj pričakovanih prestopov.

Prestopni rok se je končal 31. avgusta ponoči, mladi francoski zvezdnik Kylian Mbappe pa ostaja še naprej član francoskega Paris Saint-Germaina. Mbappe je bil na seznamu želja madridskega Reala, ki lastnikov PSG ni uspel prepričati v prodajo.

Kylian Mbappé Leonardo PSG Saj ni res ... Šport Neverjetno: poglejte, kaj je zavrnil Mbappé!

Mbappe ima s Francozi pogodbo, ki ga veže še za eno sezono, v kateri bo imel v konici napada zvezdniškega konkurenta Lionela Messija. Argentinec se je namreč razšel z Barcelono in bo kariero nadaljeval v francoskem prvenstvu.

Kraljevi klub iz Madrida je za Mbappeja menda nazadnje po neuradnih ocenah ponujal celo 200 milijonov evrov. A so se katarski lastniki francoskega kluba odločili, da denarja ne potrebujejo in da bodo s super zvezdniško zasedbo skušali zagospodariti Evropi. Ob tem pa bo Mbappe že januarja imel možnost začeti pogajanja o tem, kje bo nadaljeval prihodnost. Pariz bo po izteku pogodbe lahko zapustil brez odškodnine kot prost igralec.

"Je eden najboljših, eden najpomembnejših igralcev na svetu danes in dejstvo, da je z nami, pomeni zanj darilo," je ob koncu tedna dejal trener PSG Mauricio Pochettino.

antoine griezmann Zadnji dan tržnice Šport Bomba pet pred dvanajsto, zvezdnik (spet) z Oblakom!

PSG se je odločil celo za dodatno okrepitev svojih vrst. Iz lizbonskega Sportinga se je k njim preselil 19-letni portugalski reprezentant Nuno Mendes, ki bo za PSG igral kot posojeni igralec.

Za branilčeve usluge bodo plačali sedem milijonov evrov, z možnostjo odkupa za 40 milijonov evrov.

Člani pariške zasedbe so postali še italijanski vratar, član zmagovite ekipe, ki je osvojila naslov evropskega prvaka, Gianluigi Donnarumma, nekdanji vezist Liverpoola Georginio Wijnaldum ter španski veteran Sergio Ramos. Ob tem so milanskemu Interju plačali 60 milijonov evrov za branilca. V PSG se je namreč preselil tudi Achraf Hakimi, v Madridu rojeni maroški reprezentant, ki je že zaigral za pariški kolektiv.

saul niguez | Avtor: Epa Epa
Angleški nogometni klub Chelsea se je z madridskim Atleticom, kamor se iz Barcelone presenetljivo vrača Antoine Griezmann, dogovoril za posojilno pogodbo za igralca sredine igrišča Saula Nigueza. Vrednost pogodbe znaša pet milijonov funtov, Londončani pa so si pridržali tudi možnost, da igralca ob koncu posojilne pogodbe odkupijo za vrednost 30 milijonov funtov. Že pred tem so si Londončani zagotovili usluge Romeluja Lukakuja, ki se je na Stamford Bridge vrnil iz milanskega Interja.

Angleški Arsenal se je z italijansko Bologno dogovoril za prihod japonskega branilca Takehira Tomiyasuja. Kot poročajo italijanski mediji, je vrednost prestopa 23 milijonov evrov, od tega so trije milijoni evrov v obliki bonusa.

Z Barcelonino razprodajo se je okoristil tudi avstrijski nogometni klub iz Salzburga. K rdečim bikom se iz Barcelone seli 18-letni Ilaix Moriba, ki je s Salzburžani sklenil petletno pogodbo. Vrednost prestopa znaša osnovnih 16 milijonov evrov, plus šest milijonov v obliki bonusa.

Barcelona, ki jo pestijo gromozanski dolgovi, pa si je zagotovila tudi deset odstotkov od nadaljnje prodaje Gvinejca. Salzburžani so pred tem münchenskemu Bayernu prodali vezista Marcela Sabitzerja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.