Šport > Nogomet
5164 ogledov

Mbappe ni mogel verjeti: "Ali Messi to počne namerno?"

Epa
Mladi francoski napadalec je ponosen na to, da se ga omenja v isti sapi kot argentinskega superzvezdnika..

Enaindvajsetletni Kylan Mbappe, čigar tržna vrednost je ocenjena na več kot 200 milijonov evrov, je spregovoril o bitki za zlati čevelj z Lionelom Messijem, odnosu z Neymarjem in očitkih o spremenjeni podobi tako na kot izven igrišča.

"Ljudje mislijo, da sem se spremenil, vendar to ne drži. Nogomet igram tako, da bi bil pomemben in odločilen člen ekipe," je povedal za France Football, ki ga je proglasila za najboljšega francoskega nogometaša leta 2019.

"Pri 17 ali 18 letih si bolj zadržan, saj se še nisi uspel dokazati. Potrebno je spoštovati določeno hiearhijo in žogo predati najboljšim igralcem. Zdaj sem jaz prejemnik te žoge, kar poskušam tudi izkoristiti. Percepcija, da sem obseden z žogo, medtem ko se na ostalo požvižgam, je napačna," je poudail Mbappe.

Priznal je, da si je močno želel priznanja za prvega strelca najmočnejših evropskih lig, a je naletel na oviro, ki sliši na ime Lionel Messi. "Zabil sem dva gola, on je dosegel tri. Zadel sem tri, on je zabil štiri. Tako noro, da sem vprašal Dembeleja, ali to počne namerno. 'Seveda te spremlja,' mi je odvrnil. Štejem si v ponos, da me Messi tako upošteva," je dejal.

 | Avtor: Epa Epa

Dotaknil se je tudi špekulacij o slabih odnosih z Neymarjem. "Ko sem prišel v Pariz, je bil Neymar superzvezdnik. Nato se je poškodoval in izpustil svetovno prvenstvo, ki sem ga osvojil. Pojavile so se govorice, da hočem njegovo mesto pri PSG. Ko sem se vrnil v Pariz, sva se najprej pogovorila o tem. Dejal sem mu, da se bom boril za zlato žogo, ker on ni bil v igri, a mu obenem zagotovil, da nočem njegovega mesta in da želim samo pomagati," je povedal Mbappe.

lionel messi Neizbežno Šport V letu 2020 bo padel eden najbolj norih nogometnih rekordov
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice