Šport > Nogomet
2615 ogledov

Messi: Sramotno je, da se je znašel na tem mestu

Sadio Mane
Dobitnik zlate žoge je imel svojega favorita.

Lionel Messi je ta teden osvojil že svojo šesto zlato žogo, ki jo podeljuje France Football. S tem je za eno takšno priznanje prehitel svojega velikega tekmeca Cristiana Ronalda. Argentinec je svoj glas sicer namenil članu Liverpoola Sadiu Maneju.

"V tem letu je bilo veliko izjemnih nogometašev, a izbral sem Maneja, ker je igralec, ki ga resnično uživam gledati. Imel je izjemno sezono z Liverpoolom," je svoj izbor pojasnil Messi. "Sramotno je, da se je znašel šele na četrtem mestu," je še dodal superzvezdnik Barcelone. Mane je v izboru sicer končal za Messijem, klubskim olegom Virgilom van Dijkom in Ronaldom.

"Bilo mi je všeč, ko sem imel pet zlatih žog in bil pri tem edini. Ko me je Cristiano ujel, moram priiznati, da me to ni razveselilo. Na vrhu nisem bil več sam. Ampak, to je logično," je dejal Messi, ki je zdaj znova prevzel pobudo v zbiranju zlatih žog.

Ali to pomeni, da je najboljši vseh časov? "To je resnično težko reči. V drugih časih so bili drugi veliki igralci, ki jih je težko primerjati z mano, Ronaldom, Neymarom, Mbappéom. Vsakdo ima svoje prednosti. Iskreno povedano, ne vem, če sem najboljši v zgodovini nogometa. Imel sem srečo, da sem osvojil šest zlatih žog, kar je več od drugih," je menil Messi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice