Šport > Nogomet
2640 ogledov

Stare: "Zgodba z zlato žogo je zame zaključena."

Andrej Stare Profimedia
Priznani slovenski športni komentator ne želi pogrevati afere, ki odmeva v nogometnem prostoru. "Zame je zgodba zaključena," pravi.

Izbor najboljšega nogometaša preteklega leta je dvignil veliko prahu tudi v Sloveniji, ker naj bi dolgoletni udeleženec glasovanja Andrej Stare glasoval drugače, kot trdijo pri sloviti reviji France Football.

V javnosti so se namreč pojavile nasprotujoče si informacije o tem, katere igralce je na glasovnico umestil priznani slovenski komentator.

Andrej Stare Napaka? Šport Andrej Stare še enkrat več poskrbel za razburjenje

Po podatkih francoske revije naj bi Stare, ki v tej zgodbi sodeluje že skoraj tri desetletja, glasoval za Kyliana Mbappeja, Cristiana Ronalda, Edena Hazarda, Roberta Lewandowskega in Virgila Van Dijka. Ne duha ne sluha o siceršnjem zmagovalcu Lionelu Messiju.

Stare trdi, da ti podatki ne držijo in da je na tretje mesto namesto Hazarda v resnici postavil Argentinca. V pogovoru za Slovensko tiskovno agencijo (STA) je dejal, da je napako že javil tudi France Football.

Lionel Messi Stare Šport Napaka, Messi je le dobil glas tudi iz Slovenije

Toda francoska revija je za slovenska medija, Ekipo24 in Večer, njegove navedbe zanikala. Trdijo, da je prepis Staretove glasovnice točen in da Argentinca, ki je prejel šesto zlato žogo, ni na seznamu.

Kategorično zavračajo kakršnokoli napako, zanikajo pa tudi, da naj bi Stare z njimi navezal stik.

France Football zlato žogo podeljuje od leta 1956.

andrej stare Zapleta se Šport France Football je Stareta postavil na laž

Za dodatna pojasnila nastale situacije smo se obrnili neposredno na gospoda Stareta, ki pa te teme ne želi pogrevati. "Jaz sem zadevo zaključil. Ne iščem nobenih težav in nič drugega," je poudaril.

Predhodnih izjav na to temo ali domnevne pritožbe ni ne potrdil ne ovrgel, opozoril je le, da so se v preteklosti že dogajale hude napake. "Glasovanje je končano, rezultati so znani. Mislim, da so pravilni. Tako pač je. Če je bilo kaj narobe, potem je bilo očitno nekaj narobe. Tako kot lansko leto," je spomnil.

"Lani je glasoval novinar, ki ne obstaja. Ta novinar naj bi bil dopisnik nekega časopisa, ki prav tako ne obstaja. S tem se nimam namena več ukvarjati, ker imam še veliko drugega dela."

Poudaril je, da nima več kaj dodati: "Vsaka polemika je za določene ljudi kost, ki se gloda. Jaz se ne bom več izpostavljal," je sklenil.

Komentarjev 6
  • Skira 14:45 04.december 2019.

    Kaj naredi pijača, če ne veš kaj si včeraj pil, sexal, itd.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 14:23 04.december 2019.

    Rdeči novinar niti na spisek ni dal Messija potem pa nam LAŽE,da je dal na prvo mesto prav njega!! Kako ga ni sram lagati narodu saj je bila njegova autonomna odločitev koga bo dal na katero mesto ne morem razumeti zakaj neto laži??

  • stilist 14:12 04.december 2019.

    Ha, ha ha! "Strokovnjak" zmagovalca še na spisek ne da. To pa je ...