Šport > Nogomet
5427 ogledov

"Med Messijem in Mbappéjem ni primerjave"

neymar Epa
Po mnenju nekdanjega soigralca je Lionel Messi najboljši nogometaš vseh časov.

Neymar je po uvrstitvi PSG-ja v polfinale letošnje sezone lige prvakov zavrnil možnost primerjave med mladim zvezdniškim soigralcem Kylianom Mbappejem in Lionelom Messijem

Kot je pojasnil Brazilec, ki vse od selitve v Pariz uživa status najdražjega nogometaša vseh časov, primerjava omenjenih igralcev ni mogoča, saj Messi, s katerim sta si delila slačilnico med letoma 2013 in 2017, preprosto nima konkurence.

"Tukaj ni primerjave. Imata zelo različna stila igre. Messi je najboljši nogometaš, kar sem jih kdajkoli videl, Mbappe pa je na dobri poti, da nekoč postane eden najboljših," je povedal Brazilec.

Leroy Sané PSG Bayern Liga prvakov Šport Pariški okopi ustavili Bayern, naprej še Chelsea

Kljub neprestanim govoricam o možnosti njegove vrnitve v Barcelono, bo Neymar po besedah predsednika PSG-ja Nasserja Al-Khelaifija kariero nadaljeval v Parizu.

Pri tem bi lahko ključno vlogo odigral prav prijateljski odnos z Mbappejem.

"Veliko sem se naučil od njega, predvsem to, kako "postati Francoz". Razložil mi je njihovo mentaliteto. Z njegovo pomočjo sem se lažje prilagodil in njemu gre veliko zaslug za mojo srečo. Name je naredil velik vtis. Kylian je zelo obizren in nasmejan fant, vljuden in prijazen do vseh, zato se tudi že od začetla tako dobro razumeva. Imel sem priložnost spremljati njegov razvoj, hitrost, sposobnost preigravanja in nogometni IQ. On je naš zlati deček. Hitrost ni vse, treba jo je znati uporabiti. Kylan to zna. Ni samo pameten in hiter, temveč tudi dobro preigrava," je povedal Neymar.

neymar | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.