Šport > Nogomet
11 ogledov

Med Messijem in rekordom stoji Celta

lionel messi EPA
Nogometaš Barcelone Lionel Messi bo imel že ta vikend priložnost, da se ponovno zapiše v zgodovinske knjige. Katalonci se bodo na gostovanju pomerili s Celto de Vigo, v primeru zadetka pa bi Messi postal prvi nogometaš, ki bi zadel proti vsem ekipam v La Ligi, in to na zaporednih obračunih.

Neustavljivi Lionel Messi, ki mu nekaj težav povzroča samo nadmorska višina, je na robu novega zgodovinskega dosežka. Argentinski nogometni virtuoz bo z Barço gostoval v Galiciji, kjer se bo zoperstavil vedno neugodni Celti de Vigo. Če Messi doseže zadetek, bo postal prvi nogometaš, ki bi na zaporednih tekmah zadel proti vsem ekipam Primere Division.

Argentinec je dosegel zadetek na zadnjih 18 ligaških tekmah, zadnjič pa se med strelce ni vpisal 3. novembra lani, ko je Barça na Camp Nouu premagala Celto. Takrat so zadeli Adriano, David Villa in Jordi Alba. Od tistega dne je Messi dosegel 28 golov v 18 tekmah, največ - kar štiri - pa je zabil Osasuni. Zanimiv je tudi podatek, da je imel Messi v preteklosti največ težav prav s Celto, proti kateri je dosegel en sam zadetek, in sicer v sezoni 2006/2007.

Napadalec Barcelone je v letošnji sezoni zabil že 42 golov in je dobro na poti, da izboljša svoj lanski rekord (50). Obeta se mu tudi nagrada Pichichi, ki jo najboljšemu strelcu vsako leto podeli španski časopis Marca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.