Šport > Nogomet
9 ogledov

Messi spet trenira: nared že v nedeljo?

Messi Fabregas Almeria Barcelona EPA
Lionel Messi je okreval po poškodbi stegenske mišice in bi lahko že v nedeljo zaigral na obračunu španske lige proti Osasuni.

Štirikratni zaporedni najboljši nogometaš na svetu po izboru Fife Lionel Messi se je po poškodbi stegenske mišice pred dvema tednoma spet vrnil v ekipo in v ponedeljek s soigralci pri katalonskem velikanu Barceloni že opravil prvi trening. Argentinec si je poškodoval stegensko mišico na prvenstveni tekmi Barcelone v Almerii (2:0) konec septembra.

Messi se je poškodoval na tekmi Primere división v gosteh pri Almerii 28. septembra, le malo zatem, ko je zabil še 11. gol v le devetih nastopih to sezono v španskem prvenstvu in Ligi prvakov.

Argentinski zvezdnik je tako ostal na okrevanju v Barceloni in ni odpotoval domov, kjer bi zaigral za argentinsko reprezentanco. Selektor Alejandro Sabella je namesto njega za kvalifikacijski tekmi s Perujem in Paragvajem za nastop na mundialu 2014 v Braziliji, kamor se je Argentina že uvrstila, naknadno vpoklical 20-letnega napadalca milanskega Interja Maura Icardija.

Klubski zdravniki pričakujejo, da bo 26-letni Messi dovolj pripravljen, da bo zaigral že na sobotni prvenstveni tekmi proti Osasuni, preden Barco čaka pomemben teden, ko bo najprej gostovala pri AC Milanu v Ligi prvakov, nato pa doma na El Clásicu 26. oktobra gostila Real Madrid.

Zdravniki se niso zmotili

Messi se je lani na Parku princev poškodoval na tekmi proti PSG, od takrat naprej pa je imel Argentinec veliko težav s stegensko mišico. Zaradi poškodbe je izpustil kar nekaj tekem v zaključku lanske sezone, nekajkrat pa je bil odsoten tudi letos. Čas okrevanja sovpada z napovedmi zdravnikov, ki so predvidevali, da bo Messi odsoten od dva do tri tedne. Pretekli vikend je namreč minilo 14 dni, odkar je Barça ostala brez svojega ključnega nogometaša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.