Šport > Nogomet
26 ogledov

Messi z novo pogodbo zasluži več

lionel messi Reuters
Splošno znano dejstvo je, da si Lionel Messi želi svojo kariero zaključiti v Barceloni. Argentinec, ki je pogodbo s katalonskim nogometnim velikanom podaljšal do junija 2018, bo na leto zaslužil vrtoglavih 16 milijonov evrov.

Lionel Messi je s podaljšanjem pogodbe zajetno povečal svoj letni prihodek, ki po novem znaša 16 milijonov evrov. Petindvajsetletnik še vedno ne bo najbolje plačani nogometaš na svetu, je pa njegova pogodba prav gotovo v skladu z izjemnim talentom, ki ga poseduje argentinski čudežni deček.

Znesek v višini 16 milijonov evrov vključuje osnovno plačo in bonuse, vendar so bonusi glede na pretekle rezultate za Messija zlahka dosegljivi, zato jih lahko neposredno uvrstimo v njegov letni zaslužek.

Enega izmed bonusov bo prejel, če bo zaigral na 65 odstotkih Barçinih obračunov, kar je Messi v svojem času na Camp Nou vedno dosledno izpolnjeval. V primeru poškodbe se tekme, ki jih ne bo igral, ne bodo upoštevale. Drugi bonus pa bo prejel, če se Barcelona kvalificira v Ligo prvakov, kar je Kataloncem brez večjih težav uspelo zadnjih devet let. Odkupna klavzula Lionela Messija še naprej znaša 250 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.