Šport > Nogomet
46 ogledov

Messijeva sedma: Agüero, Pinto in 20 milijonov

dres thiago messi aguero Reševalni pas/Twitter
Zvezdnikov oče se je v torek sestal z upravo Barcelone. V kratkem gre pričakovati že sedmo pogodbo katalonskega velikana z Leom Messijem.

Po pisanju španskega dnevnika As sta Leo Messi in Barcelona vse bližje podpisu nove pogodbe, ki bi Argentinca za daljše obdobje vezala na klub, ob tem pa bi La Pulga znova dobil malce večji del kolača. Tokratni dogovor naj bi veljal do leta 2019

Toda nogometašev oče (in njegov agent) Jorge Messi, ki se je sestal z nekaterimi vodilnimi možmi Blaugrane, med njimi s podpredsednikom, odgovornim za ekonomske zadeve, Javierjem Fausom, naj bi ob povečanih finančnih zahtevah postavil še nekaj pogojev za podaljšanje sodelovanja.

V boj za prijatelja

Trenutna Messijeva pogodba ga na klub s stadiona Camp Nou veže do junija 2018, tokrat naj bi torej šlo za enoletno podaljšanje. Spremembe odkupne klavzule za Argentinca (250 milijonov evrov) tokrat verjetno ne bo. Zato pa naj bi imel štirikratni dobitnik zlate žoge po poročanju TV3 dva dodatna pogoja za podpis (ob povečanju plače).

Messi naj bi izrazil zahtevo, naj v Barcelono pripeljejo njegovega reprezentančnega kolega Sergia Agüera, ob tem pa naj bi klubskemu vodstvu sporočil, da želi podaljšanje sodelovanja tudi z vratarjem Joséjem Manuelom Pintom, sicer najtesnejšim Messijevim prijateljem v klubu. 38-letnemu čuvaju mreže, ki je v končnice tekoče sezone deležen številnih kritik, se pogodba izteče letos poleti.

V igri še štirje dodatni milijoni

Največja razhajanja med pogajajočima se stranema naj bi bila pri trženju Messijeve podobe. Trenutno ima nogometni virtuoz v rokah vseh sto odstotkov prihodkov, ki mu jih navržejo razne oglaševalske akcije, v prihodnje želi del tega bogastva dobiti tudi Barcelona.

Če bo dogovor sklenjen, bo Messi na leto zaslužil 20 milijonov evrov, z nagradami in bonusi pa bi lahko dobil dodatne štiri milijone na leto. To bo sicer že sedma pogodba, ki jo bo Argentinec podpisal s klubom, odkar je začel igrati za prvo moštvo.

Komentarjev 1
  • jojo15 18:24 12.maj 2014.

    Fantje in dekleta!! Ena super igra za krajšanje časa!! :))Pridite in dokažite, da ste tudi vi slovenski orli! :)http://s1.skijumpmania.com/r35693