Šport > Nogomet
303 ogledov

Miami brez Messija nemočen v finalu pokala

Lionel Messi Epa
Inter Miami je brez Messija izgubil v finalu ameriškega pokala.

Nogometaši Houstona so v finalni tekmi ameriškega pokala z 2:1 premagali Inter Miami, za katerega ni igral poškodovani argentinski mojster Lionel Messi. S tem je Houston osvojil svoj drugi pokal ZDA v zgodovini, poleg poškodovanega Messija pa za Inter Miami tokrat ni igral niti njegov nekdanji kolega pri Barceloni, Španec Jordi Alba.

Nogometaši Houstona so naredili velik korak k pokalu že v prvem polčasu, po katerem so vodili z 2:0. V 24. minuti je prvi gol dosegel Griffin Dorsey, v 33. minuti pa je Amine Bassi uspešno izvedel enajstmetrovko za prednost teksaškega kluba z 2:0, ki je prvih 45 minut povsem dominiral.

V nadaljevanju je Miamiju uspelo le znižati izid, ne pa tudi ogroziti zmage nasprotnika. V 92. minuti je Josef Martinez dosegel častni gol za Inter.

Tekma je privabila 52 imetnikov televizijskih pravic, od katerih so mnogi potovali z ekipami iz Latinske Amerike, in pričakovali so, da bodo lahko spremljali Messija v njegovem drugem finalu pokala, odkar se je julija pridružil Inter Miamiju.

Miami je avgusta zmagal v finalu ligaškega pokala proti Nashvillu. Messi je na 13 tekmah, ki jih je doslej odigral za Miami, dosegel 11 golov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.