Šport > Nogomet
20 ogledov

Milan brez navijačev, Mexès se bo dolgo hladil

Tevez Zapata Quagliarella Juventus AC Milan Serie A Italija liga prvenstvo EPA
AC Milan je po porazu z Juventusom dobil še dve strogi kazni, ki bosta gotovo vplivali na predstave Rossonerov v italijanskem prvenstvu.

Sedemkratni evropski prvak AC Milan bo moral naslednjo prvenstveno tekmo, ko bo na San Siru 19. oktobra gostoval Udinese, odigrati brez prisotnosti navijačev, ob tem pa bodo Milančani morali plačati še kazen v višini 50.000 evrov.

Razlog kaznovanja je v žaljivem vzklikanju nekaj sto navijačev Rossonerov pred in med tekmo proti Juventusu v Torinu, ki jo je Milan preteklo nedeljo izgubil (3:2). Disciplinski sodnik Serie A je v obrazložitvi kazni zapisal, da so navijači gostov žalili privržence Stare dame z žgečkljivimi napevi "teritorialne" narave. Milan kazen smatra za neupravičeno in je že napovedal pritožbo.

Vrnitev Balotellija, Mexès na hladno

Še en udarec pa je moštvo iz prestolnice Lombardije utrpelo zaradi kazni Philippu Mexèsu, ki ga je vodstvo lige kaznovalo s štirimi tekmami prepovedi igranja, ker je na omenjenem derbiju boksnil Giorgia Chiellinija. Prvi zvezdnik Milana Mario Balotelli je prav v nedeljo "odsedel" še zadnje srečanje, potem ko je bil kaznovan s tremi tekmami prepovedi nastopanja zaradi rdečega kartona proti Napoliju, ko je žalil sodnike.

Rossoneri se v zadnjih tednih spopadajo tudi s številnimi poškodbami. Tako so že nekaj časa odstotni Stephan El Shaarawy, Kaká, Mattia de Sciglio in Valter Birsa. Po sedmih kolih je Milan z osmimi točkami šele na 12. mestu lestvice Serie A.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.