Šport > Nogomet
29 ogledov

Milan izgublja svoje navijače

AC Milan
1/8
EPA
Italijanskega nogometnega velikana so pred sezono zapustili številni svetovni zvezdniki, kar se močno pozna pri prodaji vstopnic. Pogovor z Real Madridom o posoji Brazilca Kakaja se je izkazal za neuspešnega, odgovorni pa še naprej iščejo rešitev za privabljanje večjega števila gledalcev.

Po prodaji zvezdnikov je zanimanje za nogometni klub AC Milan vse manjše. V letošnji sezoni so pri Milanu prodali le 22.106 sezonskih vstopnic, kar je skoraj pol manj kot lani, ko so jih v enakem obdobju prodali 31.233. Prodaja sezonskih kart se bo sicer končala sredi septembra.

Vodstvo kluba je prodalo superzvezdnika Zlatana Ibrahimovića in Thiaga Silvo francoskemu Paris St. Germainu, klub pa so zapustili tudi uveljavljeni Clarence Seedorf, Mark van Bommel, Alessandro Nesta, Gianluca Zambrotta, Gennaro Gatuso in Filippo Inzaghi.

V klubu so se doslej neuspešno trudili, da bi se jim pridružil Realov Brazilec Kaka, Milan se z Romo dogovarja o prestopu Bojana Krkića, iz Arsenala pa bi radi pripeljali Danca Nicklasa Bendtnerja.

Razgrajanje navijačev drago stalo PAOK in Rapid

Evropska nogometna zveza (Uefa) je ostro kaznovala grški PAOK in dunajski Rapid zaradi izgredov na prvi tekmi 4. predkola nogometne evropske lige, ki je bila četrtek, 22. avgusta, v Solunu. PAOK je zmagal z 2:1 (0:1), pri tem pa je prišlo do izgredov navijačev obeh klubov, ki so vdrli na igrišče ter metali predmete in bakle na igralno polje.

platini uefa | Avtor: EPA EPA
Uefa je sicer dovolila, da ekipi igrata povratno tekmo ta četrtek na Dunaju, vendar bosta potem izključeni iz tekmovanja v tej sezoni. Prav tako bosta kluba suspendirana v eni evropski sezoni v naslednjih petih letih, ko si bosta zagotovila nastop v evropskih pokalih. Disciplinska komisija Uefe je dodala, da bo kazen znižana, če ne bo prišlo do ponovitve dejanj v naslednjih treh letih.

PAOK bo moral poleg tega zaradi slabe organizacije tekme na naslednjih treh evropskih dvobojih igrati domače tekme pred praznimi tribunami, plačati pa bo moral še 150.000 evrov. Rapid je dobil še 75.000 evrov kazni in eno domačo tekmo igranja pred praznim stadionom. Ekipi imata na voljo tri dni za pritožbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.