Šport > Nogomet
20 ogledov

Milanič: "Sodnik je prehitro zapiskal"

milanič maribor dudelange Saša Despot
Na novinarski konferenci po tekmi trener Maribora Darko Milanič ni skrival razočaranja zaradi poraza. Nezadovoljstvo zaradi nekaterih sodniških odločitev in reakcij svojih varovancev pa je dobro prikril in se že ozrl proti prihajajočim izzivom.

"Igrali smo proti kvalitetni ekipi in njihova zasluga je, da si nismo ustvarili več priložnosti. Se je pa videlo, da na začetku nekajkrat nismo upali podati naprej in smo zamudili pravo priložnost, kar je bila najbrž posledica strahu pred napako, odgovornost je bila pač velika," je uvodoma dejal strateg Maribora, Darko Milanič.

Na koncu je Maribor izgubil s skupnim izidom 3:1. Obetavna igra v Zagrebu in zapravljene priložnosti so dajale slutiti, da je Dinamo premagljiv, a Zagrebčani so se še enkrat več izkazali za pretrd oreh. "A lahko bi se obrnilo tudi drugače, ne morem se znebiti občutka, da smo v ključnih trenutkih poizkusili tudi malo preveč na silo. Poznalo se je, da nismo sproščeni, to se je videlo v natančnosti podaj in v zaključkih, kjer kar nekaj situacij nismo dobro izpeljali. Ob koncu, če bi bil naš gol priznan, je bilo še dovolj časa, a ni nam bilo usojeno."

maribor dinamo navijačice | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Lahko bi pustil prednost"

Seveda je bilo prvo novinarsko vprašanje namenjeno sojenju, saj je Dinamo edini zadetek na tekmi dosegel potem, ko naj bi žoga že prešla črto, ki označuje rob igrišča, v 72. minuti pa je bil zadetek Aleša Mejača razveljavljen zaradi prekrška, ko bi španski sodnik David Fernandez Borbalan lahko pustil prednost. "Glede Dinamovega gola težko kaj povem, saj posnetka še nisem videl, mnenja pa so zelo različna. Vedeli smo, da bo sodnik ščitil napadalce, v Španiji se že manjši kontakt obravnava kot prekršek, ampak pri našem golu je vsekakor prehitro zapiskal in prekinil igro, lahko bi pustil prednost," je bil dokaj spravljiv Milanič. "Me je pa zmotila reakcija nekaterih mojih igralcev, ki so ob golu Dinama dvignili roke, namesto da bi igrali do piska," je še dodal strateg iz Izole.

"Ponavadi se v takšnih priložnostih pusti prednost, žal je bilo tokrat drugače. Morda bi nam s tistim zadetkom na krilih fantastične publike uspelo narediti preobrat," je bil razočaran tudi nesojeni strelec Aleš Mejač.

Realnost je Evropska liga

Za Maribor je realnost torej Evropska liga, kjer so Štajerci tekmovali že lani. Prihajajo nove težke preizkušnje, kjer bodo tokratne izkušnje prišle še kako prav. "V slačilnici po tekmi sem fantom dejal, da moramo sedaj dvigniti glave in narediti vse za to, da bi nam v bodoče takšna tekma uspela po naših željah," ni želel obupavati trener "vijolic".

"S takšno igro in kolektivom bomo tudi v Evropski ligi težak zalogaj za vsakogar, je bil pa v slačilnici po tekmi prisoten občutek, da smo danes izgubili nekaj velikega," pa se neprijetnega občutka po tekmi ni zmogel znebiti Mejač.

Komentarjev 5
  • vladek 14:46 29.avgust 2012.

    Pravite super navijanje...Prekrasno uzdušje do amena. Nisem bil na tekmi, na tv pa se 70min ni čulo drugega kot "Ubi, ubi Purgera" i pa seveda bratov Obrez. Navijanje za anale, kapo dol.

  • axl 10:37 29.avgust 2012.

    Kul, tako vsaj štajerci ne bodo dobival po pet golov na tekmo, ampak samo po tri ;-)

  • vladek 10:16 29.avgust 2012.

    Poglejte si posnetke na MMC .Lepo se vidi da je bil gol regularan in da so nepravilno razveljavili gol Dinamu.