Šport > Nogomet
51 ogledov

Mladi Slovenci do odmevnega uspeha

Slovenija U15 Turnir narodov NZS
Slovenska reprezentanca do 15 let je dosegla lep uspeh, saj je osvojila močan mednarodni Turnir narodov.

Reprezentanca Slovenije je v velikem finalu v Gradiški premagala Japonsko (2:1) in tako ponovila dosežek generacije 1998, ki je pred dvema letoma prav tako osvojila omenjeni turnir.

V finalu je Slovence ob koncu prvega polčasa (igra se dvakrat 35 minut) v vodstvo popeljal Mirko Mutavčič.

Igralec Gorice je bil uspešen tudi v drugem polčasu, ko je podvojil prednost po asistenci Nika Prelca. Kljub znižanju Japoncev so Slovenci vzdržali in tako na najboljši način končali odličen turnir.

V predtekmovanju so Slovenci premagali Brazilijo (2:1), remizirali z ZDA (2:2) in ugnali Hrvaško (2:0). V polfinalu so bili boljši od Norveške (3:2), vse do finala pa so kazali dobre predstave proti renomiranim tekmecem.

Brazilci šele deseti

"Mislim, da smo tudi v finalu proti zahtevnemu nasprotniku izgledali dobro in tako zasluženo osvojili turnir. Vsi skupaj smo ponosni na fante, ki so resnično dobro opravili svojo nalogo, saj so igrali proti nogometašem, ki igrajo v velikih evropskih klubih, kar dokazujejo tudi imena na reprezentančnih seznamih," je po turnirju povedal selektor Slovenije Dušan Kosič, sicer nekandji trener Olimpije in Krke.

Tretje mesto na turnirju je osvojila Norveška, ki je na tekmi za tretje mesto premagala Rusijo (2:0). Peto mesto je pripadlo Italiji, šesto Združenim državam Amerike, sedmo Hrvaški, osmo Angliji, deveto Braziliji, deseto Mehiki, enajsto Avstriji, dvanajsto pa Katarju.

Turnir narodov, finale:

Slovenija - Japonska 2:1 (1:0)
Mutavčič 34., 42.; Kuribara 52.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.